ep la ministra de sanidad carolina darias
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

Carolina Darias, ministra de Sanitat, ha anunciat que el seu departament sol·licitarà a la Comissió de Salut Pública la injecció de la tercera dosi als majors que es troben en residències. Ho ha comunicat durant la roda de premsa posterior a la Comissió Interterritorial de Sistema Nacional de Salut.

Així ho han acordat les comunitats autònomes durant la reunió d'aquest dimecres. Per tant, aquesta mesura no està aprovada de forma definitiva, sinó que necessita del vistiplau dels experts.

En cas de tirar-ho endavant, es començaria amb la injecció de la tercera dosi a partir del 4 d'octubre. La Comissió de Salut Pública haurà de decidir aquest dijous també si es compassa aquest reforç amb la campanya de vacunació anual de la grip.

Cal recordar que fins al moment només els pacients immunodeprimits rebrien la inoculació d'aquesta dosi extra per reforçar la resposta immunitària enfront del coronavirus.

A l'actualitat, el 75% de la població a Espanya té la pauta completa, xifra que es tradueix en 35,5 milions de persones. La ministra ha indicat que els majors de 40 anys, el tram d'edat on es produeix un major nombre de casos severs, està gairebé completa.

Malgrat això, Darias ha volgut emfatitzar que "la pandèmia segueix aquí" i que les mesures de flexibilització de les restriccions s'han de fer de manera "progressiva, gradual i dins de l'àmbit compartit que fem dins del Consell Interterritorial".

contador