ep terrazas de la plaza del castllo de pamplona alrededor de la media noche el mismo dia que
EUROPA PRESS

El Ministeri de Sanitat i les CA analitzen aquest dimecres, al si de ple de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS), l'aprovació, o no, del nou full de ruta de cara a la 'nova normalitat' en la qual s'estableix tancar els establiments d'hostaleria, restauració i terrasses, així com als bars i restaurants de platja, a la 1.00 hores i prohibir fumar en espais a l'aire lliure sempre que no es mantinguin els dos metres de distància.

Així s'estableix a l'esborrany de l'Acord de Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut sobre la declaració d'actuacions coordinades davant la Covid-19 i que serà debatut, i previsiblement aprovat aquest dimecres. En concret, en relació a l'hostaleria, s'assenyala que als territoris fora dels nivells de risc l'aforament permès serà de 50% en interior es pot incrementar en un 10% si s'apliquen mesures de control de riscos que garanteixin un alt nivell de ventilació i control de la qualitat de l'aire.

A les terrasses a l'aire lliure es podran ocupar la totalitat de les taules permeses havent d'assegurar el manteniment de la deguda distància de seguretat un mínim 1,5 metres entre les cadires de diferents taules. A més, es permet el servei i consum en barra, mantenint la distància abans esmentada, i les taules tindran un límit de 6 persones en interior i de 10 a exterior.

Als nivells d'alerta 1 a 4 es seguir el que estableix el document d'Actuacions de Resposta Coordinada per al control de la transmissió de la COVID-19, aprovat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut. L'obertura dels locals d'oci nocturn es podrà autoritzar quan la situació epidemiològica de la unitat territorial de referència per al control de la COVID-19 de la comunitat autònoma en què es trobi el local estigui fora dels nivells de risc o en nivell d'alerta 1 d'acord al document Actuacions de resposta coordinada pel control de la transmissió de COVID-19.

En ambdós escenaris se seguiran les recomanacions que es proposen per al nivell d'alerta 1 en aquest document com, per exemple, que el consum de begudes i aliments, tant en zones interiors com exteriors, es farà assegut en taules, havent d'assegurar el manteniment de la deguda distància de seguretat un mínim 1,5 metres entre les cadires de diferents taules.

L'OCI NOCTURN HAURÀ DE TANCAR A LES 2.00 HORES

Tampoc es podrà superar el 50% d'aforament màxim a l'interior del local, tot i que les terrasses a l'aire lliure d'aquests establiments podran ocupar la totalitat de les taules permeses sempre assegurant la distància entre taules abans esmentada.

L'horari de tancament d'aquests establiments serà com a màxim a les 2.00 hores. Això no obstant, quan la unitat territorial de referència per al control de la COVID-19 de la CA en la qual es trobi el local estigui a un nivell d'alerta 2, sempre que els indicadors complementaris per a l'estimació del nivell d'alerta presentin una evolució favorable, la comunitat autònoma podrà valorar autoritzar l'obertura de locals d'oci nocturn amb les restriccions que es proposen al document Actuacions de resposta coordinada pel control de la transmissió de la COVID-19.

D'altra banda, i més enllà d'aquest document, el Ministeri de Sanitat i les CA van aprovar que el document Mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut davant Covid-19 per a centres educatius durant el curs 2021-2022 passi a ser una Declaració d'Actuacions Coordinades (DAC), fent així obligatòria la seva implantació.

Finalment, al si del CISNS s'analitzarà també la situació epidemiològica del coronavirus, l'evolució de la campanya de vacunació i el certificat Covid Digital de la Unió Europea.

contador