ep la ministra de sanidad carolina darias durante una rueda de prensa tras la conferencia
Ricardo Rubio - Europa Press

El Ministeri de Sanitat i AstraZeneca han formalitzat un acord per al subministrament i distribució d'Evusheld, medicament combinació de dos anticossos monoclonals (tixagevimab i cilgavimab), indicat per a la immunització passiva de pacients amb més alt risc de contraure la COVID-19 i d'evolucionar a formes greus de la malaltia.

Evusheld és, actualment, l'únic medicament que persegueix una indicació de profilaxi preexposició, que és la necessitat mèdica no coberta que es presenta, precisament, entre pacients immunocompromesos.

Entre aquests, persones amb immunodeficiències, trasplantades d'òrgans sòlids o persones tractades per neoplàsies hematològiques amb medicaments que inhibeixen la seva capacitat de generar immunitat davant de l'antigen injectat amb les vacunes.

La firma s'ha dut a terme aquest matí a la seu ministerial, en un acte presidit per la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en què també han participat el president d'AstraZeneca España, Rick Suárez, la directora general de Salut Pública, Pilar Aparicio, i la directora de Corporate Affairs i Market Access d'AstraZeneca, Marta Moreno.

contador