cbrusia putin sd22

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha anunciat aquest dimarts que el seu país ha aconseguit ser el primer en el món a registrar una vacuna contra el nou coronavirus.

"Aquest matí s'ha registrat, per primera vegada en el món, una vacuna contra el nou coronavirus", va dir el cap del Kremlin en una reunió amb el Gabinet de Ministres. A més, ha afegit que una de les seves dues filles ja ha rebut la primera dosi.

Segons el mandatari, la vacuna russa és "eficaç", ha superat totes les proves necessàries i permet aconseguir una "immunitat estable" davant la COVID-19. Uns 20 països han encarregat ja les primeres dosis, que podrien estar llestes a principis de 2021.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha rebut amb cautela la notícia en assenyalar que aquesta, com la resta, hauran de seguir els tràmits de precalificació i revisió que marca l'organisme. No obstant això, l'objectiu de Rússia és iniciar les campanyes de vacunació el mes d'octubre.

"Accelerar els progressos no ha de significar posar en compromís la seguretat", ha assenyalat en roda de premsa el portaveu de l'OMS, Tarik Jasarevic, qui va afegir que l'organització està en contacte amb les autoritats russes i d'altres països per a analitzar els progressos de les diferents recerques de vacunes.

Noticias relacionadas

contador