ep la ministra de politica territorial y funcion publica carolina darias ofrece una rueda de prensa
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press
113,52£
  • 0,84£
  • 0,75%

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea (UE) es reuniran de forma urgent aquest dimecres, a les 18.00 hores, per analitzar la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia AstraZeneca, una vegada que l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) emeti un nou informe sobre la relació d'aquesta vacuna i l'aparició de trombes.

Aquest dimarts, el cap de l'estratègia de vacunació de l'EMA, Marc Cavaleri, va confirmar una "associació" entre la vacuna d'AstraZeneca i els esdeveniments trombòtics que estan experimentant alguns vacunats, principalment dones menors de 50 anys amb dèficit de plaquetes.

"Podem dir-ho, hi ha clarament una associació amb la vacuna. No obstant això, encara no sabem què causa aquesta reacció. Aquestes trombosi cerebrals amb dèficit de plaquetes semblen ser el principal esdeveniment que cal investigar. En resum: durant les pròximes hores direm que hi ha una connexió, però encara hem d'entendre com passa", ha detallat en una entrevista amb el diari italià Il Messagero.

Així mateix, a Espanya la comunitat de Castella i Lleó ha decidit la suspensió cautelar de la vacunació enfront de la Covid-19 amb la vacuna d'AstraZeneca-Universitat d'Oxford. Aquesta circumstància afecta les diferents vacunacions massives que estaven programades a la comunitat i que anaven a utilitzar, seguint el que estableix l'Estratègia Nacional de Vacunació enfront de la Covid-19, el sèrum elaborat per la companyia anglosueca.

A causa de la reunió extraordinària dels ministres de Sanitat de la UE, es retardarà l'inici de ple de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut convocat per aquest dimecres i en què s'analitzarà la decisió de l'EMA, la situació epidemiològica del coronavirus, s'actualitzarà l'estat de la vacunació, i s'analitzarà l'acord pel qual s'estableixen criteris d'aplicació de l'article 6.2 de la Llei 2/2021, de 29 de març, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Noticias relacionadas

contador