coronavirus-le-vaccin-de-novavax-en-2e-phase-de-test-en-afrique-du-sud 20200910130110

La companyia nord-americana Novavax ha anunciat que la seva vacuna combinada contra la Covid-19 i la grip estacional ha presentat resultats molt favorables en estudis preclínics amb animals.

  • 4,15$
  • -0,95%

La companyia, en un comunicat, assegura que el producte ha aconseguit desenvolupar respostes immunològiques robustes tant per a la grip com per al coronavirus i avança que començarà els estudis clínics amb ell abans del final d'any.

"Tot i taxes baixes durant la pandèmia de la Covid-19, la grip continua sent un risc significatiu per a la salut pública global i la necessitat de vacunes versàtils i més efectives és més important que mai", ha assenyalat el president de Recerca i Desenvolupament de Novavax, Gregory M. Glenn.

Segons Glenn, la combinació de vacunes contra la grip i la Covid-19 pot ser una "eina futura important en la lluita a llarg termini contra aquests dos nocius virus respiratoris".

El producte de Novavax combina la seva vacuna contra la grip NanoFlu, que va presentar efectivitat en un assaig de fase 3 l'any passat, i la vacuna candidata contra la Covid-19 NVX-CoV2373, que en aquests moments es troba en assaigs clínics i que en proves al Regne Unit ha mostrat una efectivitat de gairebé el 90%.

La vacuna de Novavax, que ha rebut ajuda de l'Operació Warp Speed ​​del govern nord-americà per al combat contra el coronavirus, no utilitza la tecnologia d'ARN missatger, com és el cas de Pfizer i Moderna, sinó que recorre a la injecció de proteïnes del coronavirus per generar resposta immunològica, una tècnica més tradicional.

El grup biofarmacèutic espanyol Zendal, a través de la seva filial Biofabri, ha estat l'escollit per la companyia nord-americana per a la producció industrial de l'antigen de la seva vacuna contra la Covid-19 a la Unió Europea.

La vacuna és molt esperada, ja que resulta més fàcil de conservar que d'altres, però per ara Novavax no ha sol·licitat la seva autorització d'ús d'emergència i, segons ha informat aquest dimarts The Washington Post, no té previst fer-ho fins al juny com a molt aviat.

Les accions de Novavax a Wall Street queien aquest dilluns amb força, com ja havien fet alguns dies anteriors després de l'anunci que els Estats Units donarà suport a una suspensió de les patents de les vacunes contra la Covid-19.

Noticias relacionadas

contador