coronaviruscbcepaindia

La Comunitat de Madrid ha seqüenciat un total de 22 casos de variant índia, quatre la setmana passada i divuit aquesta, i preveu que es converteixi en la soca predominant durant les pròximes setmanes Espanya.

Així ho ha indicat el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, a la roda de premsa d'aquest divendres, durant la qual ha indicat que es preveu un avanç d'aquesta variant com al Regne Unit.

"Hi ha transmissió comunitària a la regió", ha asseverat Zapatero, que ha insistit en la necessitat d'augmentar els controls a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Així mateix, ha explicat que aquesta soca -variant delta B.1.617.2- és a prop d'un 50% més transmissible que la britànica, dominant actualment a Espanya, i que per això en sis o set setmanes podria reemplaçar-lo.

"Se segueix i persegueix cada cas i es fa un seguiment estret, però imaginem que la situació pot ser com la que vam tenir al desembre i gener amb la britànica", ha lamentat.

OCI NOCTURN I VACUNACIÓ

A més, la Comunitat de Madrid es prepara per reobrir l'oci nocturn "a partir de la setmana del 21 de juny". El viceconseller ha informat que la concreció de les mesures es decidirà després d'una reunió de la Conselleria de Sanitat amb el sector dilluns que ve. "Per respecte a ells parlarem primer amb ells sobre les mesures per tenir una posició comuna", ha assegurat Zapatero.

La Comunitat de Madrid avança en la seva estratègia de vacunació enfront de la COVID-19, estenent el sistema d'autocitació des d'avui a la població general de 48 anys en endavant, sense límit d'edat, i que no hagi rebut cap dosi. A més, al llarg de la propera setmana els ciutadans que puguin beneficiar-se d'aquesta opció podran triar entre 14 punts de vacunació oferts, en incorporar-s'hi 12 hospitals públics.

contador