ep imagen de recurso de trabajadores de laboratorio en busca de una vacuna contra el coronavirus
Peter Steffen/dpa - Archivo

La carrera de la vacuna contra la COVID-19 segueix el seu curs. Mentre Moderna i Pfizer, al costat de la seva sòcia alemanya BioNTech, prenen la davantera, altres candidates com la de Sanofi i GSK perden força en anunciar un retard fins al quart trimestre del 2021.

  • 91,23€
  • -0,43%

Anteriorment, les dues companyies esperaven tenir llest la seva vacuna contra el virus per al segon semestre de 2021. Sanofi ha reconegut que aquest ajornament es deu a la "resposta insuficient" que s'està observant entre la gent gran del seu estudi intermedi de fase I/II .

Segons apunta l'agència Efe, tant Sanofi com GSK planegen llançar un estudi de fase IIb, que donarà els seus primers passos el febrer, i en llançar resultats positius permetrà a ambdues companyies portar la seva vacuna a la fase III "pel segon trimestre de 2021".

Si tot marxa segons el previst, totes dues sotmetran la seva candidata a l'aprovació de les autoritats reglamentàries al segon semestre, "cosa que tindria com a efecte ajornar fins al quart trimestre la posada a disposició potencial de la vacuna", expliquen.

El mateix president del negoci de vacunes de GSK, Roger Connor, ha lamentat aquest contratemps reconeixent que, fins al moment, "els resultats de l'estudi no estan a l'alçada del que esperàvem".

Noticias relacionadas

contador