omicroncbgrap2

La subvariant BA.2 de la variant del coronavirus òmicron, que s'ha imposat ràpidament a Dinamarca, és més transmissible que la més comuna BA.1 i més capaç d'infectar persones vacunades, segons un estudi danès recollit per Reuters.

L'estudi, que va analitzar les infeccions per coronavirus a més de 8.500 llars daneses entre desembre i gener, va descobrir que les persones infectades amb la subvariant BA.2 tenien aproximadament un 33% més de probabilitats d'infectar-ne d'altres, en comparació amb les infectades amb BA.1.

A tot el món, la subvariant "original" BA.1 representa més del 98% dels casos d'òmicron, però la seva cosina propera BA.2 s'ha convertit ràpidament en la soca dominant a Dinamarca, destronant la BA.1 a la segona setmana de gener.

"Concloem que la BA.2 d'òmicron és intrínsecament més transmissible que la BA.1, i que, a més, té propietats immunoevasives que redueixen encara més l'efecte protector de la vacunació contra la infecció", assenyalen els investigadors de l'estudi. L'estudi va ser realitzat per investigadors de l'Statens Serum Institut (SSI), la Universitat de Copenhaguen, l'Oficina d'Estadística de Dinamarca i la Universitat Tècnica de Dinamarca.

"Si ha estat exposat a òmicron BA.2 a casa seva, té un 39% de probabilitats d'infectar-se en set dies. Si en canvi has estat exposat a BA.1, la probabilitat és del 29%", va declarar a Reuters l'autor principal de l'estudi, Frederik Plesner. Això suggereix que la BA.2 és un 33% més infecciosa que la BA.1, va afegir.

contador