ep paro parados empleo desempleo trabajo inem seguridad social 20200303105214
EUROPA PRESS - Archivo

El 3,96% de les llars madrilenyes tenen tots els seus membres en atur, segons un estudi realitzat per la consultora AIS Group, especialitzada en Big Data i Analytics. Madrid és la segona comunitat que registra un menor percentatge del conjunt nacional, molt per sota d'Andalusia –la primera- on aquest percentatge se situa en un 10,79%. No obstant això, Madrid és de les comunitats amb un major nombre de persones afectades per un ERTO, unes 500.000.

Dins de Madrid, entre les localitats de més de 50.000 habitants, Móstoles és la que presenta un major percentatge de llars amb tots els seus membres en atur, un 4,8%. La segueix Leganés, amb el 4,4%; Arganda del Rei, amb el 4,2%; Parla, amb el 4,1%; i Getafe, amb un 4%.

A l'altre extrem, els municipis que no superen el 3% d'habitatges en aquesta situació són Rivas – Vaciamadrid, amb un 2,5%; Boadilla del Monte, amb un 2,7%; Las Rozas i San Sebastián de los Reyes, amb un 2,8%; i Pinto i Valdemoro, amb un 2,9%.

A Espanya hi ha més d'un milió de llars espanyoles on resideixen persones actives que tenen tots els seus membres en atur, d'acord amb l'última Enquesta de Població Activa. No obstant això, el número pot créixer de manera important a causa de les devastadores conseqüències que està tenint sobre l'ocupació l'aturada econòmica provocada per la COVID-19.

Aquestes xifres poden empitjorar en futures sèries, segons Agustí Amorós, director de desenvolupament de negoci d'AIS Group, “ja que encara no recullen els més de 3 milions de treballadors en situació actual d'ERTO i amb la possibilitat que un percentatge significatiu d'aquests acabi en desocupació real”.

Els prop de 2.000 indicadors de Habits de AIS Group s'utilitzen fonamentalment en projectes relacionats amb màrqueting i 'customer intelligence', però la situació provocada per la COVID-19 va animar a la companyia a posar una selecció d'aquests indicadors a la disposició de les autoritats que estan gestionant la crisi del coronavirus.

“En una primera fase triem aquells més rellevants per donar suport a la presa de decisions dels experts, com la presència de gent gran que resideix sola a cada zona del país, la densitat de població o la grandària mitjana dels habitatges”, diu Amorós. “No obstant això, estem també davant una crisi econòmica i n'hem afegit d'altres, com els relatius a ocupació i risc de pobresa que poguessin aportar més informació a l'hora de distribuir d'ajudes o la renda mínima que prepara el Govern.”

Noticias relacionadas

contador