coronavirus astrazeneca dement une faible efficacite de son vaccin chez les personnes agees

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que la Comissió de Salut Pública decidirà la setmana que ve si s'administra finalment la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 d'AstraZeneca a persones menors de 60 anys que ja en van rebre la primera.

Durant la roda de premsa aquest dimecres després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), la ministra ha ressaltat que la Comissió, integrada per membres del Ministeri i de les CCAA, prendrà "la decisió més encertada", d'acord amb "els informes observacions de països que han aplicat la vacuna de Pfizer i els assaigs clínics que estan disponibles", tot i que no s'ha referit al estudi posat en marxa al respecte per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), els primers resultats dels quals estaven previstos per a mitjans de maig.

La Comunitat de Madrid o Andalusia han criticat durant l'última setmana la tardança sobre la decisió de posar aquesta segona dosi. Per exemple, la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat aquest dimecres que estava valorant com a opció aplicar la segona dosi d'AstraZeneca a voluntaris i ha instat al Ministeri de Sanitat a prendre una decisió al respecte.

"La Conselleria de Sanitat el que vol és que el Ministeri es pronunciï d'una vegada per totes per saber com subministra la segona dosi, però si no ho fa durant els pròxims dies hauran de aplicar-les, perquè no es perdi l'efecte de la primera", ha assenyalat després de la reunió de Consell de Govern madrileny.

Noticias relacionadas

contador