giuseppe-conte-italie

Les autoritats italianes, que han extremat les mesures per tal de frenar l'expansió del coronavirus (Covid-19), han previst reunions bilaterals amb els ministres de Salut de països veïns, però han exclòs la possibilitat d'implantar controls fronterers als països de l'espai Schengen.

Segons ha indicat el departament de Protecció Civil italià, després de la reunió d'urgència del primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, amb el ministre de Salut, Roberto Speranza, el ministre d'Exteriors, Luigi di Maio, el cap del departament de protecció civil del país, Angelo Borrelli i altres autoritats competents, s'ha decidit que imposar controls a les fronteres és una mesura que "no garantiria cap eficàcia cautelar".

D'altra banda, s'ha proposat una reunió de treball amb els responsables de la cartera de sanitat dels països veïns per a "compartir línies d'acció comuna" per afrontar la propagació del coronavirus.

A Itàlia un total de 224 persones han donat resultat positiu al test del coronavirus, concentrats en cinc regions (la Llombardia, el Vènet, Emilia Romaña, Piemont i Lazio). Hi ha cinc morts per coronavirus. L'últim que se suma a la llista de víctimes és un home de 88 anys que estava ingressat en un hospital de Bèrgam, de Caselle Lanne, a Llombardia, que presentava un quadre complicat per altres malalties, i que ha mort aquest matí.

Actualment, més de 500 agents de la Unitat dels Carabiners estan patrullant els carrers de la regió de Llombardia i el Vènet, els dos principals focus on es pensa que es va originar el virus. D'una banda, a la província de Lodi, a la regió de Llombardia, la més afectada, amb 172 casos confirmats i quatre víctimes mortals, s'han organitzat prop de 35 punts de blocatge policial. A la localitat de Vo' Euganeo, a la província de Pàdua (Regió de Vènet), que també es troba en aïllament total, en ser la localitat on hi va haver la primera mort per coronavirus, hi ha entorn de 8 llocs de bloqueig.

Des del diumenge a la tarda, en aquestes dues zones vermelles està vigent un decret llei que imposa als seus ciutadans l'aïllament obligatori, sense poder entrar o sortir d'aquests territoris, ni tan sols per anar a comprar. A més, les autoritats italianes han disposat també mesures estrictes de control que inclouen multes de 300 euros i fins i tot penes de presó de tres mesos per a tot aquell que violi aquestes restriccions.

Prop de 50.000 persones romanen confinades als 12 municipis que es consideren els principals focus del contagi. Fins al moment s'han fet més de 3.000 anàlisis, i 50.000 persones han estat confinades a 12 municipis que es consideren els principals focus del contagi. A més, el ministeri de Salut d'Itàlia ha disposat que totes les persones que presentin un quadre amb simptomatologia de grip i crisi respiratòria aguda, han de sotmetre's al text per esbrinar si estan contagiats pel coronavirus.

Itàlia és avui dia el tercer país del món amb més contagis, després de la Xina i Corea del Sud, fet que ha creat una gran alarma social. Moltes persones del Nord del país s'han llançat a comprar de manera compulsiva béns de primera necessitat, a més d'articles per prevenir el contagi. De fet, a moltes ciutats s'han esgotat tant les màscares com els gels que s'usen per a la desinfecció de les mans. Els negociants han aprofitat aquesta circumstància d'alta demanda per a arribar fins i tot a duplicar el preu d'aquests productes.

En total hi ha 172 casos positius a Llombardia; 26, al Vènet; 18, a Emília Romaña; 4, a Piemont i 3 al Lazio, dels quals només 99 continuen ingressats a l'hospital. D'aquests, 23 continuen a la Unitat de Vigilància intensiva (UVI). Els altres 91 estan sent monitorats a les seves pròpies cases, en condicions d'aïllament, ja que no necessiten cap atenció mèdica particular.

Noticias relacionadas

contador