dl shanghai china city night asia finance markets yuan renminbi pixabay
Sharecast / Pixabay

El Govern dels Estats Units ha ordenat tot el personal no essencial del seu consolat a Xangai i les seves famílies que abandonin la ciutat xinesa a causa de l'augment dels casos de Covid i de les mesures de tancament imposades per contenir-los.

Segons informa Bloomberg, el Departament d'Estat va ordenar les sortides aquest dilluns, mentre que la majoria dels 25 milions de residents de Xangai estan subjectes a estrictes restriccions de moviment que els mantenen a casa seva com a mesures per contenir la pandèmia. "Els Estats Units no tenen més prioritat que la seguretat dels ciutadans nord-americans a l'estranger, incloent-hi el personal de la Missió Xina i les seves famílies", va dir un portaveu de l'ambaixada nord-americana en un comunicat.

L'ordre s'ha produït dies després que Washington afirmés que tots els treballadors no essencials i els seus familiars del consolat dels Estats Units a Xangai tenien permís per sortir, i digués als nord-americans que reconsideressin els seus viatges a la Xina a causa del que anomena una "aplicació arbitrària" de les restriccions sobre el virus.

"El nostre canvi de postura reflecteix la nostra avaluació que el millor és que els nostres treballadors i els seus familiars siguin reduïts en nombre i que les nostres operacions es limitin mentre breguem amb les canviants circumstàncies sobre el terreny", va afegir el portaveu, assenyalant que els treballadors i els seus familiars sortirien en vols comercials. L'ordre de sortida serà revisat en intervals de 30 dies.

Noticias relacionadas

contador