ep novartis compania farmaceutica
NOVARTIS - Archivo

Ensovibep, el tractament antiviral de Novartis i Molecular Partners contra el coronavirus, redueix un 78% el risc d'hospitalització dels pacients que contraguin la malaltia, segons els resultats de l'estudi en fase 2 que han realitzat les companyies en base de 407 pacients de diversos països del món.

  • 93,37Fr.
  • 0,81%

Tal com recull el comunicat que Novartis ha publicat a la seva web, ensovibep s'ha testat en contagiats adults ambulatoris, no hospitalitzats, per identificar la dosi d'eficàcia i seguretat òptimes. Per això, se'n van comparar tres de diferents quantitats: 75 mg, 225 mg i 600 mg. "Els resultats de l'estudi van mostrar que el criteri de valoració principal es va complir amb una reducció estadísticament significativa de la càrrega viral durant vuit dies, en comparació amb el placebo, per als tres braços de dosificació", recull l'escrit.

La dosi més baixa, de 75mg, és la planificada per a un desenvolupament més gran, tal com diu Novartis.

Entre els que van rebre l'antiviral, 301 pacients, només es van registrar quatre esdeveniments, amb dues hospitalitzacions i dues visites a urgències, però sense cap mort. Mentrestant, del grup placebo, de 99 persones, cinc pacients van ser hospitalitzats, dos dels quals van acabar morint a causa de l'empitjorament del coronavirus. Només un pacient va tenir una visita a urgències.

Així mateix, sobre òmicron, un assaig in vitro recent ha mostrat que l'antiviral manté la neutralització completa dels pseudovirus que contenen les mutacions idèntiques a la nova variant de la Covid.

“A mesura que la pandèmia continua aclaparant els sistemes de salut a tot el món, es necessitaran una varietat de tractaments, i Novartis s'enorgulleix de continuar la nostra col·laboració amb Molecular Partners en aquest tractament únic per a Covid-19 i contribuir amb ensovibep a aquest conjunt d'opcions", diu Vas Narasimhan, director executiu de Novartis.

“Aquests resultats encoratjadors arriben en un moment en què la necessitat de teràpies amb activitat panvariant, com ensovibep, mai no ha estat més gran. Estem increïblement entusiasmats amb l'oportunitat de oferir una opció terapèutica potencial per a pacients de tot el món que requereixen accés a tractaments COVID-19 efectius”, ha afirmat Patrick Amstutz, Ph.D., director executiu de Molecular Partners.

contador