ep tealizacion de un test rapido de coronavirus
AYUNTAMIENTO DE ZARAGOZA / MIGUEL G. GARCÍA

El Govern ha posat en marxa l'assistent conversacional Hispabot-Covid19, que funciona a través de WhatsApp. Es tracta d'un canal de consulta automàtic que utilitza la intel·ligència artificial i el llenguatge natural per respondre a les inquietuds de la ciutadania sobre el Covid-19 amb informació oficial, precisa i actualitzada.

Hispabot-Covid19 és un servei 'chatbot' que permetrà als ciutadans obtenir respostes immediates a les preguntes més comunes sobre el coronavirus les 24 hores del dia.

Seguint l'encàrrec realitzat pel Ministeri de Sanitat, aquesta eina ha estat impulsada per la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

El sistema, testat amb més de 200 preguntes que es poden formular de 1.000 maneres diferents, empra informació procedent de fonts del Ministeri de Sanitat i altres organismes oficials i relativa a símptomes de la malaltia, mesures de prevenció, informació per a la protecció, xifres actuals, telèfons de contacte, etc.

Per utilitzar Hispabot-Covid19 a través de WhatsApp, cal desar el número +34 600 802 802 als contactes del telèfon i escriure la paraula 'hola' en un missatge per començar la conversa. A continuació, el servei dóna la benvinguda i informa sobre els temes sobre els quals pot aportar informació.

Hispabot-Covid19 contribueix a reduir la pressió sobre les línies d'atenció telefòniques sanitàries, oferint una alternativa d'informació senzilla i disponible en tot moment.

“En moments com l'actual, és necessari comptar amb eines tecnològiques que ofereixin informació oficial i de confiança a la ciutadania en tot moment”, ha assenyalat Carme Artigas, secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Hispabot-Covid19 s'ha creat sobre WhatsApp Business API, utilitzant la plataforma global de comunicacions Vonage API i amb Red.es com a punt de contacte.

A més, s'ha comptat amb la col·laboració de la Fundació ONCE, que ha dut a terme una avaluació de l'eina i ha ofert recomanacions que s'han integrat a l'Hispabot-Covid19 per garantir-ne l'accessibilitat.

Aquesta eina de resolució de dubtes via WhatsApp se suma a Assistència Covid-19 (https://asistencia.covid19.gob.es/), la web i app oficial d'autodiagnòstic i informació sobre la malaltia, que ja està disponible a sis comunitats autònomes.

Noticias relacionadas

contador