fauci-juge-trop-optimiste-une-reouverture-de-l-economie-us-le-1er-mai

El doctor Anthony Fauci, principal assessor mèdic del president dels Estats Units, Joe Biden, ha declarat aquest diumenge que les primeres dades respecte a òmicron són "encoratjadores", encara que ha advertit que encara falta informació.

"Encara que és molt d'hora per fer asseveracions definitives, fins ara no sembla que hi hagi un gran grau de gravetat", ha afirmat en declaracions a CNN."

“Fins ara, els indicis són una mica encoratjadors”, ha subratllat.

El món està pendent de conèixer les dades sobre la gravetat d'òmicron mentre s'especula que aquesta variant sud-africana de la Covid podria ser menys letal que delta. També hi ha molta expectació per conèixer si les vacunes actuals són eficaces contra aquesta soca enmig de multitud d'especulacions. La setmana passada Stephane Bancel, conseller delegat de Moderna, va reconèixer que esperaven que les vacunes existents fossin menys eficaces contra la nova variant del virus.

El mercat espera que els principals fabricants de vacunes tinguin dades durant els propers quinze dies sobre la protecció que confereixen contra la variant sud-africana, mentre que es preveu tenir més informació sobre la transmissibilitat en dues o quatre setmanes, i durant els propers un o dos mesos, sobre la gravetat.

Els Estats Units van imposar la setmana passada restriccions d'entrada per a persones provinents de Sud-àfrica i set països més del sud del continent per frenar les infeccions.

Fauci ha dit diumenge que espera que aquestes restriccions seran aixecades “dins un període raonable”.

contador