pfizer dit que son vaccin est tres efficace contre le variant delta

El fundador i CEO de BioNTech, laboratori que ha desenvolupat la vacuna distribuïda per Pfizer, ha demanat “tranquil·litat” pel que fa al sorgiment de la variant òmicron. "El nostre missatge és: no us espanteu", ha indicat Ugur Sahin en una entrevista al The Wall Street Journal, i ha aclarit que "el pla segueix sent el mateix: accelerar l'administració d'una tercera injecció de reforç."

Segons ha explicat, la nova variant òmicron podria eludir els anticossos generats per les vacunes, cosa que reduiria l'eficàcia davant dels contagis, però hi ha un segon nivell de resposta immunitària, les 'cèl·lules T', la protecció de les quals “difícilment podrà evadir completament” la nova variant.

L'expert ha assenyalat que els anticossos solen disminuir amb el pas del temps després de la segona dosi i creix la vulnerabilitat davant les mutacions més contagioses, però ha declarat que les 'cèl·lules T' encara es mobilitzen per destruir el virus.

És per això, segons ha explicat, que la variant delta ha demostrat ser més infecciosa que les anteriors, però la gran majoria de les persones vacunades que resulten infectades pateixen quadres lleus de la malaltia.

Sahin ha recordat que la perillositat d'òmicron "encara està sent investigada", si bé ha calculat que els resultats estarien llestos "en dues setmanes". De moment, ha demanat cenyir-se al pla d'administrar una tercera injecció. "Si necessitarem o no una protecció addicional mitjançant una vacuna adaptada, això cal veure més endavant", ha declarat.

La perspectiva de Sahin és més optimista que la que va oferir el conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel, que va indicar que hi haurà una “caiguda significativa” en l'efectivitat de les vacunes actuals. "No crec, que [l'eficàcia] sigui del mateix nivell... que vam tenir amb delta", va declarar. Els comentaris de Bancel van sacsejar els mercats i va fer baixar les accions i els preus del petroli.

Noticias relacionadas

contador