la france va donner 100 000 doses de vaccin astrazeneca aux pays pauvres
113,52£
  • 0,84£
  • 0,75%

La farmacèutica anglo-sueca AstraZeneca ha reconegut aquest dimarts que un estudi del seu tractament amb anticossos monoclonals, AZD7442, no va complir amb l'objectiu principal de prevenir la COVID-19 simptomàtic en persones exposades recentment a la malaltia.

La companyia ha dit que els participants en l'assaig eren adults no vacunats majors de 18 anys amb exposició confirmada a una persona amb el coronavirus durant els últims vuit dies. AZD7442 va reduir el risc de desenvolupar COVID-19 simptomàtic en un 33% en comparació amb un placebo, que no va ser estadísticament significatiu, ha informat la companyia.

"Si bé aquest assaig no va aconseguir el criteri de valoració principal contra la malaltia simptomàtica, ens encoratja la protecció observada en els participants amb PCR negatiu després del tractament amb AZD7442", ha dit Mene Pangalos, vicepresident executiu d'AstraZeneca, en un comunicat.

AstraZeneca també està estudiant el tractament en un assaig de pacients preexpuestos i per prevenir malalties més greus. La teràpia amb anticossos monoclonals pertany a una classe de medicaments que imiten els anticossos naturals que produeix el cos per combatre la infecció.

Els rivals Regeneron Pharmaceuticals i Eli Lilly han desenvolupat teràpies amb anticossos monoclonals que han estat autoritzats per al seu ús als EUA per tractar pacients infectats amb el virus. L'Agència Europea de Medicaments (EMA) va aprovar la teràpia de Regeneron i està revisant medicaments similars d'Eli Lilly, Celltrion i un desenvolupat per GlaxoSmithKline i Vir Biotechnology.

A l'octubre, AstraZeneca va reclutar el fabricant per contracte suís Lonza per produir el fàrmac d'anticossos a Portsmouth, New Hampshire, a partir de la primera meitat de 2021.

Noticias relacionadas

contador