ep archivo   llegada de turistas al aeropuerto de palma
EUROPA PRESS - Archivo

Els viatgers procedents d'Espanya, incloent-hi Balears, i Països Baixos hauran de guardar quarantena en arribar a Alemanya, excepte si estan vacunats contra el coronavirus o han passat la infecció, en entrar des d'aquest dimarts en vigor la classificació d'aquests països com a zones d'alt risc.

La decisió de canviar la classificació, anunciada la setmana passada per l'Institut Robert Koch (RKI), es va produir per l'augment significatiu de noves infeccions als dos països i implica que qualsevol persona que torni a Alemanya procedent-ne haurà de realitzar una quarantena de deu dies.

Aquesta mesura no s'aplicarà a persones que estiguin totalment vacunades o hagin passat la infecció. Així mateix, els que presentin una prova negativa als cinc dies d'iniciar la quarantena també podran escurçar-la a aquest període.

Segons l'associació alemanya de viatges DRV, uns 200.000 turistes alemanys estan de vacances a Espanya sota la modalitat de paquets turístics. D'aquests, el 60 per cent es troba a les Balears, el 30 per cent, a les Canàries i la resta, a la Península. A més, es calcula que hi ha 200.000 estiuejants alemanys al país, en viatges particulars.

Noticias relacionadas

contador