ep archivo   tienda de vodafone en madrid
VodafoneEduardo Parra - Europa Press - Archivo

Vodafone va registrar el seu darrer any fiscal, finalitzat al març, un benefici després d'impostos de 2.624 milions d'euros, xifra que suposa gairebé cinc vegades més que durant l'exercici previ. Mentrestant, els ingressos totals van ser de 45.580 milions d'euros, un 4% superiors.

  • 0,69£
  • 0,12%

El negoci a Europa i Àfrica va contribuir al creixement de la facturació. El deute net es va situar als 41.600 milions d'euros al tancament de l?exercici, enfront dels 40.500 milions d'euros de l'any anterior.

Per la seva banda, l'EBITDA ajustat va assolir els 15.200 milions d'euros, xifra que representa un creixement del 5% respecte a l'any anterior. Per a l'any, s'espera un EBITDA ajustat en un rang de 15.000-15.500 milions d'euros.

"Si bé, no som immunes als desafiaments macroeconòmics a Europa i Àfrica, estem ben posicionats per enfrontar-los i esperem brindar un exercici financer resistent al proper any", ha comentat el conseller delegat de Vodafone, Nick Read, assenyalant que la companyia ha aconseguit "un bon rendiment econòmic".

Tot i això, ha reconegut que "el clima macroeconòmic actual presenta desafiaments específics, particularment la inflació, i és probable que afecti el nostre acompliment financer durant el proper any". Cal recordar que, al febrer, Read va dir que Vodafone estava buscant fusions amb rivals a múltiples mercats europeus, entre els quals destaquen Espanya, Itàlia, Regne Unit i Portugal.

VODAFONE ESPANYA FACTURA UN 0,3% MÉS

Els ingressos totals de Vodafone España van assolir els 4.180 milions d'euros, un 0,3% més que a l'any fiscal anterior, recolzats per l'increment de vendes per terminals i dispositius.

Els ingressos per servei van assolir els 3.714 milions d'euros, un descens del 2%, a causa de la competència en preus, i compensat parcialment pels ingressos per roaming i turistes, així com per l'augment de la demanda en el segment d'empreses i administracions públiques.

L'EBITDA durant l'any fiscal va assolir 957 milions d'euros i va disminuir un 1,1%, a causa de la caiguda d'ingressos per servei parcialment compensats per estalvis de costos.

L'activitat comercial de Vodafone es va veure parcialment impactada per la contínua competitivitat de preus al segment de valor, amb una millora gradual cap al final de l'any fiscal, cosa que reflecteix el continu impuls per millorar la fidelitat dels clients.

D'aquesta manera, la base de clients mòbils de contracte es va mantenir estable, als 11,4 milions, recolzada per la forta demanda del sector públic. La base de clients de banda ampla es va reduir en 164.000 fins als 3 milions. La base de clients de TV es va reduir en 88.000 clients, fins als 1,5 milions.

Noticias relacionadas

contador