ep urbas grupo financiero
URBAS - Archivo

Urbas va registrar un benefici net de 1,1 milions d'euros durant el primer trimesre d'enguany, el que suposa gairebé multiplicar per quatre (+259%) els guanys del mateix període de 2019, després de l'adquisició de la constructora basca Murias.

  • 0,00€
  • 0,00%

Entre gener i març, Urbas va multiplicar per 25 la xifra de negoci, fins als 3,1 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Urbas ha ressaltat que la integració de Murias ha impactat de manera positiva en els seus comptes, que mostren un benefici brut d'explotació (Ebitda) d'1,8 milions d'euros, una millora de més del 60% respecte al mateix període any anterior.

Aquests resultats, segons apunten des del grup promotor i constructor, consoliden el pla de negoci i apuntalen la "solidesa" en la qual la companyia ha treballat aquests últims anys.

Des de la companyia assenyalen que l'adquisició de Construccions Murias el mes de març passat, amb actius superiors a 40 milions d'euros i amb projectes per desenvolupar en cartera per valor de 135 milions d'euros, ha possibilitat d'integrar una activitat que es complementa de manera "idònia" amb la promoció immobiliària i la gestió de sòl, essent els resultats del primer trimestre "la primera mostra de l'impacte positiu" que tindrà la integració de la constructora.

De fet, Urbas ha ressaltat que aquesta operació marca el camí perquè la promotora cotitzada pugui emprendre noves operacions corporatives que facilitin la seva entrada en nous mercats, sense perdre de vista les promocions en marxa a Espanya.

OBERTURA INTERNACIONAL

Urbas continua apostant per un pla de diversificació internacional de mercats, aprofitant sinergies amb operadors locals. Així, es troba entre les dues empreses finalistes de la fase final del concurs per desenvolupar un complex immobiliari d'oficines i locals comercials sobre l'estació de Union Station, al centre de Dubai.

En paral·lel, avança en un macroprojecte turístic a Cuba on planeja invertir entorn de 3.000 milions d'euros, amb un pla de desenvolupament a 25 anys.

Noticias relacionadas

contador