le directeur general de la banque suisse ubs sergio ermotti s exprime lors d une conference de presse a zurich

UBS va perdre 279 milions de dòlars al quart trimestre, una mica menys del previst pel consens. Es tracta de la segona pèrdua consecutiva a causa de les despeses d'integració de Credit Suisse. Al tercer trimestre d'aquest any, l'entitat va perdre 715 milions, mentre que al quart trimestre del 2022 va guanyar 1.653 milions de dòlars.

El banc suís ha confirmat objectius financers, planeja proposar un dividend de 0,70 dòlars per acció, xifra que implica un augment del 27% interanual, i estudia una recompra d'accions de fins a 1.000 milions de dòlars.

L'entitat ha explicat que planeja reinstaurar les recompres d'accions després de la finalització de la fusió amb Credit Suisse, amb un pla de fins a 1.000 milions de dòlars el 2024. UBS s'ha mostrat "compromès" amb els dividends progressius, per a un augment percentual de dos dígits mitjans al dividend per acció per al 2024. Així mateix, ha dit que el seu objectiu és que les recompres d'accions de l'any fiscal 2026 superin els nivells de l'any fiscal 2022.

El banc també ha comunicat un augment del dividend ordinari de l'any fiscal 2023 del 27% interanual, fins a 0,70 dòlars per acció, subjecte a l'aprovació de la Junta General d'Accionistes.

Sobre la integració de Credit Suisse, UBS ha explicat que el 2023 van complir les seves prioritats i van aconseguir un "sòlid progrés".

"A mesura que avancem a la següent fase del nostre viatge, ens enfocarem en la reestructuració dels negocis combinats"

El benefici operatiu abans d'impostos del quart trimestre va ser negatiu en 751 milions, incloent-hi pèrdues de 508 milions relacionades amb la inversió en SIX Group, a més de despeses vinculades amb la integració de Credit Suisse. El benefici operatiu subjacent abans d'impostos va ser de 592 milions, i va superar àmpliament el que estava previst.

Per al conjunt de l'any 2023, el benefici operatiu abans d'impostos del banc va ser de 29.916 milions de dòlars enfront dels 9.604 milions del 2022 i el benefici net atribuïble puja fins als 29.027 milions enfront dels 7.630 milions d'un any abans.

"L'any 2023 va ser un any definitori a la història d'UBS amb l'adquisició de Credit Suisse. Gràcies als esforços excepcionals de tots els nostres col·legues, vam estabilitzar la franquícia i hem avançat enormement en la integració. A més, els clients ens van confiar 77.000 milions de dòlars en nous actius nets des de l'adquisició i van dependre del nostre assessorament en un entorn geopolític i macroeconòmic desafiant.A mesura que avancem a la següent fase del nostre viatge, ens enfocarem en la reestructuració i optimització dels negocis combinats. Si bé el nostre progrés en els propers tres anys no es mesurarà en línia recta, la nostra estratègia és clara. Amb una escala i capacitats millorades a les nostres principals franquícies de clients i una millor disciplina de recursos, impulsarem un creixement sostenible a llarg termini i majors rendiments. Per a finals del 2026 i més enllà, això ens permetrà generar un valor significatiu per a tots els nostres interessats i continuar sent un soci econòmic fiable, ocupador i contribuent a les comunitats on operem”, ha declarat Sergio P. Ermotti, CEO del grup.

Noticias relacionadas

contador