ep grupoeconomiacat np enertis asesora a sabadell en la financiacion de 4 plantas fv de solaria
Europa Press - Archivo

Solaria multiplica per cinc el seu benefici net ajustat durant el primer trimestre del l'any, fins als 10,2 milions d'euros, segons els comptes publicats aquest dilluns per la companyia, que ha generat un 82% més de producció pel que fa al mateix període de l'any anterior. Les seves accions es disparen al voltant d'un 7%.

  • 9,57€
  • 0,00%

Els ingressos van augmentar un 90%, fins als 22,9 milions d'euros, l'EBITDA va pujar un 110%, fins a arribar als 19,5 milions d'euros. Al tancament del primer trimestre, Solaria compta amb un balanç sanejat, amb 142 milions d'euros en caixa, tot i un ascens substancial de les inversions que s'ha traduït en un increment net de 97 milions d'euros de l'immobilitzat material.

La companyia compta amb 1.828 MW en operació i construcció i reitera el seu objectiu d'arribar a 2.150 MW al tancament del 2021. Els projectes de Cifuentes-Trillo 626MW, Garoña 595 MW i de Toledo amb punt de connexió a Villaviciosa de Odón de 782 MW, que ja han sortit a exposició pública, suposen un 65% dels objectius d'instal·lació per a 2022.

Dins de la seva estratègia d'expansió internacional i amb l'objectiu d'assolir els 6,2 GW el 2025, Solaria va inaugurar el passat 17 de maig 4 plantes fotovoltaiques de 63 MW a Portugal.

El passat mes de març, Solaria es va adherir com a Soci Signatory al Pacte Mundial de les Nacions Unides, la major iniciativa del món en sostenibilitat empresarial a través de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial. Aquest mes de maig ha aprovat els nous Objectius de Desenvolupament Sostenible entre els quals es troben reducció d'emissions en un 14% al tancament de 2021 a través de diversos plans; el Pla Flota Híbrida, amb l'objectiu de substituir progressivament la seva flota de cotxes per híbrids endollables, i el Pla Renovable, per aconseguir un consum renovable en totes les nostres instal·lacions d'Espanya, Itàlia i Portugal durant aquest any.

"Les fortes inversions realitzades durant els últims tres anys comencen a donar els seus fruits. En aquest sentit, hem aconseguit unes xifres remarcables. Així mateix, amb el nostre objectiu d'instal·lacions de 18GW per a 2030, reafirmem el nostre fort compromís amb la transició energètica i la sostenibilitat, contribuint a un món més verd", ha assegurat el seu president, Enrique Díaz-Tejeiro.

Noticias relacionadas

contador