snapchat-publiera-son-prospectus-d-ipo-d-ici-une-semaine

L'empresa tecnològica Snap s'està enfonsant a la borsa després de presentar els resultats trimestrals i decebre el consens. La companyia ha anunciat pèrdues de 328 milions de dòlars, un 9% menys que fa un any (-359 milions), i es desploma un 18% a la sessió de Wall Street.

La companyia radicada a Venice (Califòrnia) ha indicat que els ingressos també han caigut significativament entre el gener i el març. Les vendes de la propietària de Snapchat han estat de 988 milions de dòlars, un 7% menys que les aconseguides durant el mateix període de l'any passat, quan van facturar 1.062 milions de dòlars. El consens n'esperava uns ingressos de 1.010 milions de dòlars.

D'altra banda, l'EBITDA ajustat de la companyia va caure un 99% fins als 813.000 dòlars des dels 64,46 milions de l'any anterior. El flux de caixa lliure també es va reduir des dels 106,28 milions fins als 103,47 milions de dòlars.

Al costat positiu, Snap ha destacat que el nombre d'usuaris actius diaris (DAU, per les sigles en anglès) va créixer un 15% en taxa interanual i va sumar 51 milions fins a assolir els 383 milions a tancament del març. Segons la companyia, aquesta magnitud va créixer a tots els mercats en què opera la companyia de mitjans socials.

"La nostra comunitat segueix creixent i estem treballant per aprofundir en el compromís amb la nostra plataforma de continguts alhora que construïm noves característiques i serveis innovadors com My AI", ha indicat Evan Spiegel, conseller delegat de la companyia. El directiu de Snap ha assegurat que la companyia aspira a “accelerar el creixement dels nostres ingressos i estem aprofitant aquesta oportunitat per fer millores significatives a la nostra plataforma de publicitat per ajudar a impulsar un major retorn de la inversió per als nostres socis publicitaris”.

My AI és un chatbot impulsat per intel·ligència artificial (IA) que, segons la companyia, busca fer que la “intel·ligència artificial conversacional sigui gaudible per a la nostra comunitat i mostri el millor de Snapchat a aquesta”, entre les quals destaquen les seves ulleres de realitat augmentada (Lenses) i recomanacions del Snap Map.

Els resultats de Snap constaten que el mercat publicitari continua sent complicat. A diferència de competidors més grans i potents com Google o Facebook, Snap no compta amb una presència mundial per trampejar millor aquestes turbulències.

Amb vista al segon trimestre, la companyia no ha anunciat de manera oficial una expectativa de guanys o d'EBITDA ajustat.

Ja són diversos trimestres consecutius en què la companyia ha decebut amb els seus comptes. L'anterior trimestre, la companyia de Venice va registrar pèrdues de 288 milions de dòlars enfront d'un benefici de 23 el 2021. Entre el juliol i el setembre la companyia no ho va fer millor, ja que, si bé els seus ingressos van créixer, les xifres en general no van convèncer als inversors.

contador