tim dawidowsky siemens gamesa
siemens gamesa

El resultats net de Siemens Gamesa al segon trimestre fiscal (de gener a març) va ser de -377 milions d'euros, mentre que la companyia va perdre 780 milions d'euros al primer semestre del seu exercici 2022 (d'octubre de 2021 a març de 2022).

  • 18,05€
  • 0,00%

Les vendes del trimestre van caure un 7%, fins als 2.177 milions, mentre que l'EBIT prePPA i abans de costos d'integració i de reestructuració es va situar en -304 milions d'euros, equivalent a un marge d'un -14%. Al semestre, l'empresa va reportar unes vendes de 4.006 milions d'euros (-13%) i un EBIT prePPA i abans de costos d'integració i reestructuració de -614 milions d'euros, equivalent a un marge d'un -15,3%.

La renovable ja havia anticipat unes xifres complicades fa dues setmanes, quan va anunciar que posava en revisió els objectius per al 2022 a causa de les "incerteses".

A la nota de resultats anunciats aquest dijous, la companyia ha dit que el segon trimestre ha estat "complex" i "marcat per la volatilitat de les dinàmiques del mercat i pels reptes de la posada en marxa de la plataforma Siemens Gamesa 5.X , que estan sent més complicats del que inicialment estava previst". Siemens Gamesa ha explicat que ha engegat una sèrie de mesures per abordar "urgentment" les dificultats a curt termini i estabilitzar el negoci. Així mateix, està definint un pla per millorar la rendibilitat a mitjà termini i maximitzar el potencial a llarg termini.

El 31 de març de 2022, la posició de deute financer net va pujar a -1.731 milions d'euros. La companyia compta amb 4.387 milions d'euros en línies de finançament autoritzades, dels quals se n'han disposat 1.908 milions. A més, disposa d'una liquiditat total de 3.538 milions d'euros tenint en compte la posició de caixa en balanç al tancament del segon trimestre (1.058 milions d'euros).

Siemens Gamesa va signar comandes durant el segon trimestre per valor de 1.198 milions d'euros, resultat que té a veure amb una durada més gran de les negociacions comercials a terra ferma, l'actual entorn inflacionari i la volatilitat habitual de l'activitat comercial a alta mar. El 31 de març del 2022, la cartera de comandes ascendia a 32.831 milions d'euros.

“Els resultats del segon trimestre reflecteixen els reptes interns i externs a què ens enfrontem. Des que em vaig incorporar a Siemens Gamesa com a conseller delegat el passat 1 de març, ens hem centrat a identificar les principals causes del nostre baix rendiment. Estem engegant mesures per resoldre els problemes a curt termini i estabilitzar l'empresa en el menor temps possible, i també estem treballant en un pla que ens permeti desenvolupar tot el potencial de la companyia. Tinc plena confiança en la visió a llarg termini de la companyia i en el nostre paper, que és fonamental per fer front a l'emergència climàtica i assegurar la independència energètica”, ha subratllat Jochen Eickholt, conseller delegat de Siemens Gamesa.

Noticias relacionadas

contador