laboratorio madrid

Sartorius cau més d'un 10% a la borsa alemanya aquest dijous després d'anunciar que el seu benefici net atribuïble del primer trimestre va caure un 60,6%, fins als 36,7 milions d'euros des dels 93,1 milions del mateix període del 2023.

  • 203,00€
  • -3,20%

Durant els primers tres mesos del 2024, el proveïdor de productes i serveis per a bioprocessos i laboratoris va registrar un augment a la recepció de comandes del 8,0%, fins a 826 milions d'euros en comparació amb el trimestre de l'any anterior, continuant la tendència positiva que ja havia començat al final del tercer trimestre del 2023, segons ha precisat al comunicat de resultats.

Els ingressos per vendes van pujar fins als 820 milions d'euros el primer trimestre, xifra que correspon a una disminució del 9,3% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

La companyia ha dit que, des d'una perspectiva regional, la recuperació de la demanda va ser visible a totes les regions comercials excepte a Àsia/Pacífic, que està "significativament influenciada" per la Xina. La regió d'EMEA va registrar un augment a la recepció de comandes del 6,5%, amb una disminució dels ingressos per vendes del 4,4%. A la regió de les Amèriques, la recepció de comandes va créixer a una taxa de dos dígits del 26,1%, mentre que els ingressos per vendes van disminuir un 9,3%. A Àsia/Pacífic, la "continuada debilitat del mercat a la Xina" va portar a una disminució tant a la recepció de comandes (-4,8%) com als ingressos per vendes (-10,4%).

L'EBITDA subjacent va disminuir un 13,8%, fins als 234 milions d'euros als primers tres mesos a causa de menors ingressos per vendes. El marge resultant va ser del 28,6% després del 30,1% durant el període de l'any anterior.

PERSPECTIVES 2024

La direcció ha confirmat les expectatives per a l'any fiscal actual i continua anticipant "un primer semestre moderat el 2024 i un impuls comercial creixent al llarg de l'any". A més, ha advertit que l'exercici comercial també podria veure's afectat per l'augment de les tensions geopolítiques i les desacceleracions econòmiques.

L'empresa preveu un augment en els ingressos per vendes entre un dígit mitjà i un dígit alt, amb una contribució de les adquisicions d'uns 1,5 punts percentuals. Es preveu que el marge EBITDA subjacent augmenti una mica més del 30% (any anterior: 28,3%). S'espera que la relació entre despeses de capital i ingressos per vendes se situï al voltant del 13% i la relació entre deute net i EBITDA subjacent, excloent-ne les possibles adquisicions, lleugerament per sobre del 3,0%.

contador