ep archivo   samsung y movistar presentan en peru el galaxy e7
TELEFÓNICA - Archivo

Samsung Electronics ha comunicat aquest dimecres una caiguda del 35% en el benefici operatiu interanual al quart trimestre, fins als 2,82 bilions de wons (2.110 milions de dòlars) des dels 4,3 bilions de wons del mateix període del 2022.

La companyia ha comunicat un descens del 73,4% en el benefici net durant el mateix període, fins als 6,02 bilions de wons (4.500 milions de dòlars) després que les seves operacions de xips, la principal font d'ingressos, registressin una pèrdua de 2,18 bilions de wons, una quantitat superior al previst pel mercat.

Els títols de Samsung han caigut avui un 2% al mercat asiàtic. Cal recordar que la coreana va anticipar, a principis de gener, aquests resultats, i va avançar un descens del benefici operatiu del quart trimestre del 35%, cosa que implicava incomplir les expectatives per un ampli marge, fet que ha confirmat avui.

La companyia va dir també llavors que els ingressos del quart trimestre probablement caurien un 4,9% respecte al mateix període de l'any anterior i arribarien als 67 bilions de wons. Els ingressos del quart trimestre han quedat finalment en 67,78 bilions de wons.

Per a l'any complet, Samsung ha reportat 258,94 bilions de wons en ingressos anuals i 6,57 bilions de wones en benefici operatiu.

Al primer trimestre del 2024, la companyia se centrarà a millorar la rendibilitat augmentant les vendes de productes d'alt valor agregat, segons ha explicat al comunicat de resultats. "Els negocis de components tenen com a objectiu satisfer la demanda de productes avançats i els adreçats a la intel·ligència artificial generativa, mentre que la Divisió d'Experiència de Dispositius (DX) enfortirà les característiques d'IA en telèfons intel·ligents i altres productes de consum", ha detallat.

PERSPECTIVES

L'empresa ha indicat que s'espera que el mercat de la memòria i la demanda de TI (tecnologia de la informació) es continuïn recuperant el 2024, tot i que ha reconegut que queden per veure les incerteses macroeconòmiques. La companyia satisfarà la demanda de semiconductors per a aplicacions d'IA i s'expandirà als mercats de productes de consum habilitats per a IA, ha precisat. Alhora, enfortirà el seu lideratge en productes premium i la seva competitivitat en semiconductors de nodes avançats.

Atès que s'espera que les incerteses macroeconòmiques en curs afectin l'entorn empresarial a curt termini, Samsung preveu que els ingressos a la primera meitat del 2024 mostrin una millora moderada, amb una millora "més significativa" esperada per a la segona meitat de l'any.

Les despeses de capital de la companyia el 2023 van assolir un total de 53,1 bilions de wons, incloent-hi 48,4 bilions de wons gastats a la Divisió de Solucions de Dispositius (DS) i 2,4 bilions de wons a Samsung Display Corporation (SDC). Al quart trimestre, el total va ser de 16,4 bilions de wons, amb 14,9 bilions de wons assignats a la Divisió DS i 0,8 bilions de wons a SDC.

Noticias relacionadas

contador