royal mail

Royal Mail planeja retallar costos i pujar preus després de registrar uns guanys inferiors al tancament del seu any fiscal. En concret, la companyia va tenir un benefici abans d'impostos de 662 milions de lliures, enfront dels 726 milions de l'exercici anterior.

  • 2,71£
  • -1,02%

Per part seva, el benefici operatiu ajustat va augmentar un 8% a causa de la millora de la rendibilitat a Royal Mail, mentre els ingressos van disminuir un 1,6% interanual.

El president no executiu de la companyia, Keith Williams, ha comentat que “l'any passat va presentar molts desafiaments a mesura que els països on operem van sortir de les restriccions pandèmiques i el comportament del consumidor va continuar canviant-se”.

"La pandèmia ha resultat en un augment en el nivell dels volums de paquets en comparació amb els nivells previs a la pandèmia. No obstant això, alguns dels vents de cua que vam experimentar l'any passat han disminuït i, encara que hem vist una recuperació en els volums de cartes a Royal Mail, els volums de paquets i els canvis en la combinació continuen sent volàtils”, ha afegit.

Royal Mail ha anunciat que haurà de pujar els preus i reduir els costos davant de la creixent inflació. El seu objectiu és estalviar 350 milions de lliures al llarg del seu any fiscal actual en un intent per reforçar la seva posició, però no ha aclarit si aquest pla posaria en perill llocs de treball.

"Ara estem en una cruïlla. Necessitem lliurar els beneficis del canvi més ràpidament per aconseguir un creixement sostenible". "Ja hem fet un canvi operatiu significatiu, però això s'ha de traduir en estalvis d'eficiència reals que brindin un benefici financer al proper any i més enllà", ha dit.

contador