rolls royce dl manufacturing engineer aerospace jet jets airplane uk
Copyright Rolls-Royce

Rolls-Royce va registrar el 2022 un guany operatiu ajustat de 652 milions de lliures, augmentant un 57% i superant l'estimació dels analistes, enfront dels 414 milions de lliures de l'any anterior. Els ingressos també van ser més alts del que s'esperava, arribant als 12.690 milions.

  • 4,65£
  • 1,77%

Per part seva, el flux d'efectiu lliure ha augmentat fins als 505 milions. El deute net va caure fins als 3.300 milions de lliures enfront dels 5.200 milions de finals del 2021.

De cara al futur, la companyia preveu aconseguir un benefici operatiu ajustat de 1.000 milions de lliures esterlines, enfront dels 800 milions que havia pronosticat anteriorment. De fet, el nou CEO de Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic, ha promès "beneficis, flux de caixa i rendiments substancialment més grans".

"Si bé el nostre acompliment va millorar el 2022, som capaços de molt més", ha afegit Erginbilgic, que va reemplaçar Warren East a principis de gener i acaba d'anunciar una reestructuració estratègica de les operacions de l'empresa. S'espera que Erbinbilgic impulsi un canvi important com a part del programa de transformació de l'empresa, incloent-hi una revisió estratègica per dirigir el negoci a una direcció més positiva.

Per als analistes d'Interactive Investor, “els inversors han perdut el favor de Rolls-Royce durant els darrers anys a causa del seu viatge ple de sots amb accions que van perdre més del 60% durant els darrers cinc anys. No obstant això, això podria canviar amb la reorganització del CEO".

contador