dl cartier watch luxury richemont group pb
Sharecast / Young soo Park via Pixabay
129,45Fr.
  • -0,75Fr.
  • -0,58%

Richemont ha registrat un creixement del 61% en el benefici net anual, fins als 2.000 milions d'euros. El gegant suís del luxe, propietari de la casa de joieria Cartier, s'ha vist beneficiat per un context de fort repunt de la demanda. Les seves accions es desplomen al voltant del 10%.

La facturació, per la seva banda, va augmentar un 46% i va assolir un nivell rècord de més de 19.100 milions d'euros durant el seu exercici fiscal que va finalitzar el 31 de març. La companyia ha vist créixer les vendes un 47% sense efectes canviaris.

Richemont ha proposat de distribuir un dividend de 2,25 francs, a més d'un dividend especial d'1 franc per acció, després d'un dividend ordinari de 2 francs fa un any.

El grup es manté cautelós sobre les perspectives, ja que “l'entorn continua sent incert”. Tot i això, Richemont "està ben posicionat per al creixement futur", expressa en un comunicat la companyia.

Richemont ha afegit que la decisió de suspendre les activitats comercials a Rússia va generar un càrrec de 98 milions d'euros en despeses operatives. També va tenir ajustaments de valoració de 70 milions d'euros per existències mantingudes a Rússia.

contador