dl just eat takeaway sign delivery takeaways
Sharecast photo / Josh White

Just Eat registra una recollida de beneficis del 3% aquest dimecres. La britànica acaba de publicar els seus resultats trimestrals que, entre altres coses, mostren un "impressionant creixement al mercat domèstic", segons Donen Thomas, analista sènior de Third Bridge.

"Les comandes han incrementat un 25% interanual durant el tercer trimestre del l'any", destaca Thomas a la seva anàlisi dels comptes de Just Eat. No obstant això, aquesta dada mostra una forta desacceleració respecte a principis d'aquest any. L'empresa de lliurament d'aliments va rebre 266 milions de comandes durant el tercer trimestre i el valor brut de transacció d'aquests comandes va créixer un 23%, fins als 6.800 milions d'euros.

"Si bé, Just Eat s'ha resistit a invertir en el negoci dels supermercats, això pot convertir-se en necessitat conforme a l'augment de la pressió dels seus rivals en aquest sentit", reconeix l'expert de Third Bridge. "A més d'apostar amb força en els lliuraments a domicili, l'entorn més desafiant pot posar a prova la seva rendibilitat", explica.

Robert Gregori, d'Edge by Ascential, també recorda que Just Eat actualment domina el mercat del lliurament de menjar a domicili tant al Regne Unit com a Europa. "No obstant això, està afrontant una competència cada vegada més ferotge per part dels seus rivals, Uber Eats i Deliveroo, que estan diversificant les seves operacions a través de col·laboracions i l'expansió en noves categories de lliurament", postil·la.

En aquest sentit, Gregory destaca l'especial tasca des de l''oposició' que està duent a terme Deliveroo, "amb col·laboracions especialment intel·ligents" que poden acabar posant l'actual líder contra les cordes.

Un altre gran desafiament per a Just Eat és seguir guanyant números d'usuaris i també augmentar la freqüència de les comandes. "Ho hem vist intentar solucionar aquest problema mitjançant el llançament de múltiples iniciatives destinades a atendre els clients que treballen des de casa. També va llançar recentment la targeta Takeaway Pay que permet a les empreses oferir als seus treballadors plans de beneficis de menjars, cosa que els permet realitzar comandes d'una àmplia gamma de socis de restaurants de JustEatTakeaway.com", apunten des d'Edge by Ascential.

Just Eat va reiterar els seus objectius per a tot l'any, apuntant a un creixement anual de comandes del 45% i un valor brut de transacció d'entre 28.000 i 30.000 milions d'euros.

contador