ep base logistica de prosegur
PROSEGUR

Prosegur ha presentat aquest dilluns els resultats corresponents al primer semestre del 2023, durant el qual ha obtingut un benefici net consolidat de 35 milions d'euros, xifra que representa un 13,7% més que durant el mateix període de l'any anterior. La companyia també destaca el "sòlid creixement en vendes", que s'han elevat un 9,7% del gener al juny fins als 2.196 milions d'euros. "Aquests resultats demostren la capacitat de la companyia per mantenir una trajectòria ascendent i consolidar-se com a referent al sector", apunta Prosegur.

  • 1,73€
  • 1,05%

El creixement orgànic ha estat "el motor principal de l'expansió" de la companyia durant el primer semestre del 2023, amb un notable augment proper al 27%, i ha superat l'efecte negatiu dels tipus de canvi. En termes de rendibilitat, Prosegur ha demostrat un exercici sòlid, amb un creixement de l'Ebita superior al 16% i una millora significativa al marge, remarca la companyia de seguretat en una nota.

L'Ebitda s'ha elevat durant el període un 11,9%, fins als 244 milions d'euros, i, a més, el nivell de palanquejament s'ha mantingut moderat, malgrat les inversions en creixement, amb un deute net controlat. De fet, el deute financer net al tancament del primer semestre arribava als 1.193 milions d'euros, amb un cost mitjà del 2,5%, i el nivell d'endeutament es manté estable amb una ràtio de deute financer net sobre Ebitda de 2,3 vegades.

La "presència global" de Prosegur i el seu "enfocament estratègic a entorns inflacionaris" han estat factors clau que han impulsat aquest "excepcional creixement a totes les geografies", afirma Prosegur, que espera que aquesta dinàmica de creixement "es mantingui durant la segona meitat de l'any, acompanyada d'una millora addicional a la rendibilitat en termes orgànics".

Amèrica Llatina, que va representar el 49% dels ingressos totals, ha experimentat un creixement del 6% respecte al mateix període anterior i ha aconseguit una facturació de 1.087 milions d'euros. Europa, per part seva, ha registrat un creixement del 14,6%, assolint els 857 milions d'euros i representant el 39% dels ingressos del grup. A la resta de les geografies, les vendes han arribat als 857 milions d'euros i han experimentat un increment del 10,2%. "Aquests resultats reflecteixen la sòlida presència global de Prosegur i la seva capacitat per traslladar eficientment els augments de costos a tarifes, assegurant un creixement sostenible a totes les regions", apunta la companyia.

També destaca que durant el primer semestre ha "mantingut el seu enfocament en la penetració de nous productes, aconseguint resultats excel·lents a Prosegur Cash", en què les vendes van assolir els 150 milions d'euros, marcant un trimestre rècord i representant el 30% de les vendes globals del negoci de Cash. A més, a Prosegur Security, les solucions de Seguretat Híbrida han continuat incrementant la seva presència a la base de clients, sent-ne en gran mesura responsables del creixement i millora dels marges.

Noticias relacionadas

contador