ep porsche presenta el nuevo taycan que llegar a partir de la primavera 2024 desde los 105682 euros
PORSCHE

El fabricant alemany d'automòbils Porsche ha advertit aquest dimarts que la rendibilitat disminuirà aquest exercici 2024. No obstant això, la companyia ha elevat el dividend gràcies a l'augment del benefici durant l'exercici fiscal 2023.

En concret, la companyia alemanya va dir dimarts que espera que la seva rendibilitat operativa sobre les vendes disminueixi entre el 15% i el 17% el 2024 després d'aconseguir un marge del 18% l'any passat, estable respecte al del 2022. A llarg termini, el grup radicat a Stuttgart aspira a un rendiment operatiu sobre vendes superiors al 20%.

Per explicar aquestes perspectives de rendibilitat més prudents, l'empresa ha posat èmfasi en "la renovació completa de la seva gamma de productes el 2024", així com de les pitjors condicions macroeconòmiques mundials o "les amortitzacions dels costos de desenvolupament capitalitzats i les contínues inversions en la marca i l'ecosistema Porsche”. Porsche llançarà quatre nous models a les seves línies Panamera, Macan, Taycan i 911.

“El 2024 serà un any de llançaments de productes per a Porsche, més que qualsevol altre any de la nostra història. Introduirem a la carretera una gran varietat d'esportius estimulants, que faran les delícies dels nostres clients a tot el món. Això posarà el vent a la nostra esquena durant els propers anys", ha indicat el president de Porsche, Oliver Blume, en un comunicat.

Al seu informe de resultats, Porshce assenyala que va aconseguir un benefici net de 5.157 milions d'euros, un 3,68% més que l'exercici anterior. Els ingressos de Porsche van augmentar un 7,7% respecte del 2022, fins als 40.530 milions d'euros, unes xifres que es van situar per sobre de les perspectives dels analistes, que esperaven unes vendes de 40.290 milions d'euros.

A més, els lliuraments de vehicles van augmentar un 3,3%, fins a les 320.221 unitats. El flux de caixa net de Porsche procedent de les operacions automobilístiques va acabar l'any passat en 3.970 milions d'euros. Amb vista al 2024, l'empresa preveu unes vendes d'entre 40.000 i 42.000 milions d'euros aquest any i aspira a aconseguir un marge EBITDA d'entre el 24% i el 26%.

Com a resultat, l'empresa va proposar un dividend de 2,30 euros per acció ordinària, enfront de l'1,00 euros del 2022. Segons ha explicat Porsche, l'objectiu de l'empresa és distribuir el 50% del benefici net després d'impostos als accionistes a mitjà termini.

"Porsche va demostrar el 2023 que som resistents, altament rendibles i financerament robusts fins i tot en temps volàtils. I ens beneficiem d'una estructura de vendes encara millor equilibrada que en el passat. Sobre aquesta base, estem assentant les bases el 2024 per començar amb bon peu el 2025. El nostre objectiu continua sent l'èxit sostenible de l'empresa. Els nostres clients i treballadors, l'empresa i els nostres accionistes en surten beneficiats", ha indicat el director financer Lutz Meschke.

Cal assenyalar que la matriu de Porsche, Volkswagen, va advertir la setmana passada que el creixement de les vendes s'alentiria a causa d'unes condicions econòmiques més febles, la competència creixent i l'augment dels costos.

contador