la has autorise le traitement oral de pfizer contre le covid 19 20220502184521

La farmacèutica Pfizer ha anunciat que el seu benefici ha caigut dràsticament als tres primers mesos del 2023. Els guanys del laboratori novaiorquès s'han contret fins als 5.540 milions de dòlars, un 29% menys que els 7.860 milions aconseguits un any enrere. Tot i això, els resultats s'han situat per sobre de les expectatives del consens, que anticipava un benefici per acció de 98 centaus que, finalment, ha estat d'1,23 dòlars.

Aquest resultat es deu, en bona mesura, a la caiguda dels ingressos, que han minvat un 29% durant els darrers 12 mesos. Així, les vendes de Pfizer, que entre el gener i el març del 2022 van ser de 25.661 milions de dòlars, van pujar fins als 18.282 milions de dòlars durant els tres primers mesos de l'actual exercici. Segons la companyia, aquesta reducció s'atribuiex a l'“esperada” reducció dels ingressos relacionats amb els productes per tractar la Covid-19.

Després d'aquests resultats, la companyia puja un 1,42% a Wall Street. Des del començament d'any, el valor ha caigut un 23%.

Així mateix, la farmacèutica ha reafirmat la seva 'guidance' per a l'exercici 2023. Durant els propers 12 mesos, Pfizer espera que els ingressos oscil·lin entre els 67.000 i 71.000 milions de dòlars i que el benefici per acció se situï entre els 3.25 i 3,45 dòlars per títol.

D'altra banda, la companyia novaiorquesa continua esperant que les vendes relacionades amb tractaments per a la Covid-19 disminueixin aquest any. L'empresa va reafirmar la previsió de 13.500 milions de dòlars en vendes de la vacuna contra la Covid-19 el 2023 i de 8.000 milions de dòlars en ingressos per Paxlovid. Excloent-ne els productes relacionats amb la Covid-19, Pfizer ha assegurat que espera un creixement dels ingressos del 7% al 9% aquest any.

“Aquest és un moment apassionant per a Pfizer, ja que ja estem executant i planificant rigorosament un nombre sense precedents de llançaments previstos de nous productes i indicacions, la majoria dels quals s'espera que es produeixin al segon semestre del 2023. Creiem que la fortalesa dels nostres productes en línia i els llançaments previstos a curt termini i la contribució als ingressos de les activitats de desenvolupament empresarial, incloent-hi l'adquisició proposada de Seagen, posicionaran Pfizer per oferir un sòlid creixement operatiu fins al 2025 i més enllà”, ha indicat Albert Bourla, president i CEO de la companyia.

Per la seva banda, David Denton, director Financer i vicepresident executiu de Pfizer, ha subratllat que els resultats trimestrals “van estar en línia amb les nostres expectatives”. “Esperem que la major part d'aquest creixement es produeixi el segon semestre del 2023, atès el calendari dels nostres llançaments previstos a curt termini. A mesura que despalanquegem la nostra estructura de capital després del tancament, esperem que el nostre sòlid balanç continuï proporcionant la flexibilitat per a futurs augments de dividends i activitat de recompra d'accions, així com activitat de desenvolupament empresarial addicional”, ha afegit.

Noticias relacionadas

contador