ep fresadora de nicolas correa
NICOLÁS CORREA - Archivo

Nicolás Correa va guanyar 2,77 milions d'euros al primer semestre de l'any, en línia amb els 2,72 milions del mateix període de l'any previ. L'import net de la xifra de negocis va pujar un 19%, fins als 45,2 milions des de 37,9 milions.

  • 7,16€
  • 0,57%

L'EBITDA del grup ha assolit els 4,3 milions d'euros i, per tant, s'ha situat la ràtio EBITDA sobre ingressos el 10%, dada per sobre de la rendibilitat mitjana del sector de màquina eina.

La companyia ha explicat que aquests resultats s'han obtingut "malgrat la situació conjuntural de constant i generalitzat increment dels costos d'energia, primeres matèries i transport, als quals s'ha unit una inflació a l'alça en xifres inimaginables anys enrere".

A més, el semestre es tanca amb una cartera de comandes a nivells rècord per a aquesta data de l'any, que puja fins als 74,8 milions d'euros, un 67% superior a la que el grup tenia a l'any anterior per aquestes mateixes dates. "Aquesta xifra de cartera fa que la companyia no només miri al tancament de l'any amb cert optimisme, malgrat la difícil conjuntura, sinó que pugui anar organitzant la producció del proper exercici, ja que moltes d'aquestes comandes seran per lliurar el 2023", ha indicat l'empresa en un comunicat.

Nicolás Correa ha dit que aquests resultats són el fruit d'una estratègia estricta, en termes operatius, que té com a pedra angular la rendibilitat, basada en la gestió i el control de costos en tots els processos productius, que ara, més que mai, es posa en valor i es reforça.

A nivell comercial, ha subratllat que la importància de l'activitat exportadora de la companyia continua sent "clau", ja que representa més del 95% del volum de facturació, amb una diversificació geogràfica important.

“Des del Grup Correa volem destacar que, tot i viure un moment marcat per la inestabilitat i la incertesa, tant econòmica com geopolítica, mantenim el nostre compromís amb el creixement rendible confiant plenament a poder seguir amb la nostra estratègia d'expansió, amb què s'ha anat augmentant de mica en mica tant el nostre volum de negoci com els nostres resultats", ha afirmat Carmen Pinto, consellera delegada de la companyia.

contador