ep logo de netflix en un ordenador portatil
Alexander Heinl/dpa - Archivo

Les accions de Netflix s'estan desplomant més d'un 5% en el 'pre market' de Wall Street, que recull les operacions prèvies a la sessió. La correcció dels títols es produeix després que hagi passat pel confessionari i hagi presentat uns comptes que no han convençut al mercat.

El canal de 'streaming' no ha complert amb les estimacions dels analistes respecte al benefici per acció. Mentre que el consens esperava 2,13 dòlars, Netflix ha declarat 1,74 dòlars, un 18% per sota de l'esperat.

El que sí que ha superat les estimacions són els ingressos. Ha declarat 6.440 milions de dòlars, una xifra lleugerament per sobre de les previsions de Wall Street, que estimava 6.380 milions.

El mercat s'ha decebut amb els comptes, però un escenari que l'empresa contemplava i del qual ha avisat en el passat. "Esperem un menor creixement per a la segona meitat de 2020 en comparació amb l'any anterior", van apuntar des de Netflix en la presentació dels anteriors comptes.

Unes declaracions en les quals s'han tornat a reafirmar aquest dimarts. Des de Netflix culpen la desacceleració del creixement als "resultats rècord del primer semestre".

“L'estat de la pandèmia i el seu impacte continua fent que les projeccions siguin molt incertes, però a mesura que s'espera que el món es recuperi en 2021, esperaríem que el nostre creixement torni a nivells similars als anteriors a la Covid”, han matisat en un comunicat.

Una afirmació que no acaba de convèncer els analistes. Si en els primers mesos de l'any s'ha beneficiat dels confinaments que s'han vist a tot el món, això serà just el que jugarà en contra seva durant els pròxims mesos, perquè abans o després arribarà la vacuna. "Jo hauria vist Netflix, francament, com una acció a evitar, si hi hagués, per exemple, una vacuna, o si els tancaments s'aixequen", ha assegurat Alex DeGroote, propietari de DeGroote Consulting, a la CNMB.

Noticias relacionadas

contador