ep archivo - logo de morgan stanley en nueva york
MORGAN STANLEY - Archivo

Igual que ha passat amb JP Morgan, Morgan Stanley tampoc ha pogut complir amb les expectatives del mercat en els resultats empresarials del segon trimestre del 2022. El banc novaiorquès ha informat que tant els seus ingressos com els seus beneficis nets han caigut per sota de les xifres de 2021 i de les estimades pel consens.

  • 0,00$
  • 0,00%

Després de conèixer aquests resultats, els títols de Morgan Stanley estan caient un 2% a la preobertura de Wall Street.

Els ingressos nets de la companyia nord-americana han retrocedit des dels 14.759 milions de dòlars del segon trimestre del 2021 fins als 13.132 milions comunicats aquest dijous. Així mateix, el benefici net ha caigut fins als 2.495 milions des dels 3.511 milions de fa un any. Segons Morgan Stanley, aquestes xifres demostren “la fortalesa de la nostra franquícia diversificada mentre els negocis navegaven en un entorn de mercat desafiant”.

El benefici per acció del banc nord-americà també ha caigut per sota del que esperava el mercat, segons assenyala CNBC. El consens n'estimava una tornada per dret dels 1,53 dòlars, una xifra que finalment ha estat dels 1,39 dòlars per títol.

Al segment de Valors Institucionals, els ingressos van caure fins als 6.119 dòlars enfront dels 7.092 milions del 2021. Per àrees de negoci, la banca d'inversió va aportar 1.072 milions de dòlars (menys de la meitat que el 2021), mentre que la renda variable va obtenir uns ingressos de 2.960 milions de dòlars (133 milions més que fa un any) i la renda fixa va superar amb escreix els ingressos del 2021, ja que va aconseguir ingressar 2.500 milions de dòlars (1.682 milions el 2021). Les xifres, segons el banc, reflecteixen un fort rendiment en renda fixa i variable, ja que els clients van continuar participant en mercats volàtils, mentre que la limitada activitat en banca d'inversió es va veure afectada per l'entorn macroeconòmic incert.

Pel que fa al segment de Gestió de Riquesa, els ingressos també van recular respecte al 2021: dels 6.095 milions de fa un any als 5.736 milions d'aquest trimestre. “El negoci va afegir nous actius nets per valor de 53.000 milions de dòlars al trimestre i 195.000 milions al primer semestre del 2022”, expliquen des del banc. Així mateix, assenyalen que durant el trimestre també es va produir un creixement continuat dels préstecs bancaris i 29.000 milions de dòlars de fluxos basats en comissions.

Finalment, el segment de Gestió de la Inversió va registrar una reculada de gairebé 300 milions de dòlars respecte al mateix període de fa un any: 1.411 milions enfront dels 1.702 milions del segon trimestre del 2021. “El negoci diversificat va obtenir uns resultats sòlids malgrat la caiguda dels mercats de renda variable”, indiquen.

James P. Gorman, president i conseller delegat de Morgan Stanley, ha explicat que la companyia “ha aconseguit un trimestre sòlid en un entorn de mercat més volàtil del que hem vist en algun temps”. "Seguim atraient fluxos positius en el nostre negoci de Gestió de la Riquesa i el segment de Gestió de la Inversió segueix beneficiant-se de la seva diversificació", ha detallat. Per acabar, el banquer ha assegurat que tanquen el trimestre “amb una sòlida posició de capital que ens permet avançar amb confiança”.

contador