ep archivo   edificio de metrovacesa
EUROPA PRESS - Archivo

Metrovacesa ha presentat aquest dimecres els resultats del primer semestre de l'any. Entre el gener i el juny la promotora immobiliària ha registrat pèrdues de 35,3 milions d'euros, enfront del benefici de 12 milions registrat durant el mateix període de l'any anterior. Tal com ha explicat, s'ha vist afectat negativament pels deterioraments de 34,4 milions d'euros després de la valoració d'actius del juny del 2023.

  • 8,95€
  • 0,34%

La companyia ha comunicat també uns ingressos de 165,1 milions, xifra que suposa un 33% menys que els 246,6 milions dels sis primers mesos del 2022. Així mateix, l'Ebitda ha estat molt menor, de 9,7 milions, enfront dels 23,2 milions del primer semestre de l'exercici precedent (-58%). I el deute net, al tancament del juny del 2023, se situava als 301,6 milions d'euros.

Tot i això, Metrovacesa confirma que la demanda d'habitatge es manté "ferma" i que el volum de transaccions continua sent "elevat, malgrat l'augment dels tipus hipotecaris" com a conseqüència de les pujades dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) per frenar la inflació.

Tot i això, creu la companyia que cal estar atents a aquest fet, ja que "continua la volatilitat". Com apunta, a Metrovacesa presten "especial atenció sobre l'evolució dels tipus d'interès i la creació d'ocupació" per adaptar-se a la situació del mercat i mantenir una certa "flexibilitat" als canvis.

La companyia, que durant el segon trimestre ha millorat les prevendes, la ràtio de cobertura i les vendes de sòl, ha confirmat els objectius de generació de caixa per a l'exercici d'entre 100 i 150 milions d'euros. Alhora, creu que els lliuraments d'habitatges estaran "més concentrats" al segon semestre de l'any "a causa del calendari de terminació de projectes".

Noticias relacionadas

contador