metrovacesa ceo

Metrovacesa va assolir un benefici net de 10,7 milions d'euros al primer trimestre de l'any enfront de les pèrdues dels 2,2 milions del mateix trimestre de l'any passat.

  • 8,57€
  • -1,38%

La promotora immobiliària ha subratllat que als primers tres mesos del 2022 s'han tancat amb una "destacada millora" dels resultats financers i operatius, cosa que li permet confirmar les previsions per a l'exercici en conjunt.

Durant els tres primers mesos, la companyia va assolir els 141,1 milions d'euros d'ingressos (un 81% més que al mateix període de l'exercici anterior), gràcies al lliurament de 540 habitatges i a la venda de sòl. Així mateix, va impulsar el seu EBITDA fins als 15,6 milions d'euros (enfront dels 0,8 milions del primer trimestre del 2021).

L'impuls operatiu de la promotora durant el primer trimestre de l'exercici li ha permès reforçar el perfil de generació de caixa. El 31 de març, Metrovacesa va generar 46,9 milions d'euros de caixa operativa. Pel que fa a això, Jorge Pérez de Leza, conseller delegat de la companyia, ha destacat que “la fortalesa i l'atractiu inversor de Metrovacesa es veuen reflectits en el repartiment, aprovat ahir per la Junta General d'Accionistes, d'un nou dividend de 0,6 euros per acció. Aquest, juntament amb el dividend repartit el desembre de l'any passat, representen una quantitat total de 151 milions d'euros distribuïts amb càrrec a la caixa generada l'any 2021, fet que es tradueix en una de les rendibilitats més grans per a l'accionista de la Borsa espanyola, al voltant del 13%”.

El deute net de l'empresa, el 31 de març del 2022, se situava als 126,8 milions d'euros, enfront dels 162,1 milions de tancament del 2021. D'altra banda, la ràtio de palanquejament s'ha situat en un 4,9% (enfront del 6,2% al tancament de 2021), mantenint-se com la més baixa d'entre les promotores cotitzades a Espanya.

RÈCORD DE PREVENDES

Durant els tres primers mesos del 2022, Metrovacesa ha registrat un nou rècord trimestral en termes de prevendes, amb un total de 568 habitatges, xifra que es tradueix en un augment del 40% respecte a la xifra del mateix període de l'exercici anterior, i amb una "bona evolució" als diferents mercats en què opera la promotora. D'aquesta manera, el llibre de prevendes acumulat de la companyia en els darrers 12 mesos arriba a les 2.253 unitats, en línia amb els objectius formulats a mitjà termini.

De gener a març de 2022, l'empresa va lliurar les claus de 540 habitatges, xifra que suposa un increment del 82% respecte al primer trimestre del 2021. Metrovacesa ha destacat en aquest sentit la fortalesa de la demanda d'habitatge i el dinamisme actual de l'activitat promotora.

En els darrers 12 mesos, ha lliurat un total de 1.871 habitatges, recolzant així els objectius establerts per al present exercici. En concret, Metrovacesa té previst lliurar entre 1.600 i 2.000 unitats, de les quals el 85% ja estan prevenudes i les quals tenen un avenç mitjà del 94% en els treballs de construcció.

Noticias relacionadas

contador