ep tienda de macys
Macy's - Archivo

Macy's ha decebut el mercat amb els resultats empresarials del primer trimestre del 2023 després de retallar la seva perspectiva per a la resta de l'any enmig d'una disminució de les vendes. Els títols de la minorista cauen un 3% a Wall Street.

La companyia ha detallat que ara espera que el seu benefici per acció (BPA) sigui d'entre 2,70 dòlars a 3,20 dòlars per títol, quan a la seva 'guidance' anterior el BPA esperat era entre els 3,67 dòlars i els 4,11 dòlars per títol.

Pel que fa a les vendes, estima que assoliran entre els 22.800 milions de dòlars i els 23.200 milions de dòlars, en comparació amb el rang previ de 23.700 milions de dòlars i 24.200 milions de dòlars.

"Ens hem mogut ràpidament per prendre les mesures apropiades per satisfer la demanda actual dels consumidors i administrar les nostres despeses. La nostra guia revisada reflecteix rebaixes de liquidació incrementals per abordar l'excés de mercaderia de temporada de primavera al segon trimestre, juntament amb ajustaments a la composició de categories i nivells d'inventari a la segona meitat de l'any", ha indicat Jeff Gennette, president i conseller delegat de Macy's.

Així mateix ha afegit que “amb el suport de la nostra sòlida base de salut financera, seguim enfocats a enfortir el nostre negoci principal i avançar en els nostres cinc vectors de creixement, que creiem que impulsaran un creixement de vendes sostenible i rendible en el futur”.

La minorista ha registrat un benefici net de 155 milions de dòlars durant els tres primers mesos de l'any des dels 286 milions de dòlars del mateix període de l'exercici anterior. Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 0,56 centaus, una xifra molt inferior als 1,08 dòlars per títol del primer trimestre del 2022, encara que per sobre de les estimacions, que s'havien situat als 0,45 centaus per acció.

En el cas dels ingressos, Macy's ha informat que les vendes han arribat als 4.982 milions de dòlars, per sota dels 5.348 milions de dòlars d'un any abans, i menors als 5.040 milions de dòlars anticipats pel consens.

"Durant el primer trimestre, vam obtenir un sòlid ritme a la nostra taxa de marge brut i les expectatives de resultats gràcies als nostres equips disciplinats, la solidesa de la nostra gestió d'inventari i les eficiències operatives. Planifiquem l'any assumint que la salut econòmica del consumidor es veuria afectada, però a partir de finals de març, les tendències de la demanda es van afeblir encara més a les nostres categories discrecionals", ha assenyalat Gennette.

En relació amb l'inventari, ha disminuït un 7% en la comparativa anual i un 16% des del 2019, cosa que reflecteix una "gestió disciplinada contínua".

"La companyia està prenent mesures de fixació de preus el segon trimestre per vendre a través dels inventaris de mercaderies de temporada restants del primer trimestre i els rebuts de maig a la placa d'identificació de Macy's", ha explicat l'empresa.

contador