ep archivo   nave de logista
BNP PARIBAS - Archivo

Logista, companyia de distribució de mercaderies líder al sud d'Europa, ha elevat un 0,1% el benefici net del primer semestre fiscal del 2022, fins als 88 milions d'euros, després de registrar l'impacte negatiu de la venda de Supergroup, filial a França classificada com a actiu mantingut per a la venda al tancament de l'exercici 2021 i la desinversió del qual es va produir el 2 de febrer de 2022.

  • 25,64€
  • 0,31%

La companyia destaca "un bon comportament de l'activitat malgrat el complex escenari geopolític i macroeconòmic".

Les vendes han augmentat un 3% respecte al mateix període de l'exercici anterior, fins als 597 milions d'euros, per les millores registrades a la distribució del tabac, a Transport ia Distribució Farmacèutica a Iberia, així com a la distribució de productes de conveniència a Iberia i Itàlia.

"El model de negoci de Logista i les mesures de contenció de despeses adoptades de manera habitual al Grup, han permès que el total de costos operatius registri un creixement de l'1,9%", explica l'empresa.

El benefici d'explotació ajustat (EBIT Ajustat) ha arribat als 149 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 6,3% respecte a l'exercici anterior. El marge Benefici d'Explotació Ajustat sobre Vendes Econòmiques ha estat del 25% enfront del 24,2% obtingut al primer semestre de l'exercici 2021, "gràcies a les contínues mesures d'eficiència i malgrat les pressions inflacionistes", indica Logista.

El benefici d'explotació ha presentat un increment del 13,5%, assolint els 128 milions d'euros, "en haver sumat a la bona evolució del Benefici d'Explotació Ajustat la venda de dos actius no operatius a Espanya, que han generat a prop de 6 milions d'euros de guanys de capital, uns resultats més grans per la distribució de llibres i uns costos de reestructuració més baixos que al primer semestre de l'exercici passat", afegeix la companyia.

Unit a tot això, els 7,7 milions d'euros de resultats financers registrats en el període i un tipus efectiu de l'impost de societats lleugerament superior al de l'exercici passat han situat el benefici net d'operacions continuades en 99,5 milions d'euros, un creixement del 9,4%.

"El context general en què s'han desenvolupat els primers sis mesos de l'exercici fiscal de Logista ha estat complex tant a nivell global com per factors concrets que han tingut lloc als països on opera la companyia", relata el grup.

"D'una banda, la recuperació econòmica postpandèmia ha estat acompanyada d'una inflació en costos a nivell mundial que ha incidit, de manera significativa, en el preu dels combustibles i de l'electricitat a nivell europeu. D'altra banda, el conflicte entre Rússia i Ucraïna que va esclatar a finals del mes de febrer i les sancions econòmiques imposades a Rússia per la comunitat internacional, han aguditzat aquesta tendència i han suposat un augment de la incertesa respecte al ritme de recuperació de les economies durant els propers mesos”, afegeix Logista.

"A més, en aquest context, algunes associacions del sector del transport a Espanya han protagonitzat una aturada que va provocar nombroses disrupcions en l'activitat econòmica del país a les últimes dues setmanes del mes de març. Però, malgrat tot, Logista ha obtingut uns bons resultats a causa del bon comportament de l'activitat", conclou.

contador