ep archivo   luis amodio presidente de ohla y jose antonio fernandez gallar ceo de ohla
OHLA - Archivo

La constructora OHLA ha presentat una pèrdua de 7,8 milions d'euros al primer trimestre de l'any, enfront de la pèrdua de 12 milions d'euros presentada al mateix període de l'any anterior.

  • 0,33€
  • 4,32%

En altres magnituds destacades, les vendes del grup han augmentat un 16% fins als 637,5 milions d'euros i el benefici operatiu d'explotació (Ebitda) ha millorat un 40% fins als 20 milions. Així, el marge Ebitda ha millorat fins al 3,1% des del 2,6%.

En negatiu, el resultat net d'explotació (Ebit) ha baixat un 64,8%, fins als 6,3 milions d'euros; i el marge Ebit ha baixat fins a l'1% des del 3,3%.

OBJECTIU: REDUIR DEUTE

OHLA ha precisat que "com a conseqüència de la decisió estratègica anunciada al mercat d'alienar la divisió de serveis, es presenta la informació financera incloent-hi aquesta divisió com a activitat interrompuda".

En nota de premsa, la companyia ha destacat que "ha finalitzat el primer trimestre del 2023 amb una posició de liquiditat amb recurs de 581,1 milions dʻeuros i un endeutament net negatiu de 122,5 milions dʻeuros, és a dir, posició de tresoreria per sobre de deute".

A més, ha indicat que "la contractació total a curt termini s'ha situat als 598,3 milions d'euros, fins al març del 2023, registre similar a la contractació pro forma del mateix període del 2022. Per la seva banda, la cartera total a 31 de març del 2023 arriba als 6.381,1 milions d'euros, molt similar a la cartera pro forma al tancament de l'exercici 2022".

OHLA s'ha marcat com a objectiu principal la "reducció d'endeutament", ja que la meta "a mitjà termini és reduir el deute financer brut per sota de 2,5 vegades l'Ebitda, donant continuïtat al pla de desinversions".

Noticias relacionadas

contador