ep archivo   el presidente de indra marc murtra 20231017111302
UNIR - Archivo

Indra ha començat la sessió d'aquest dimarts amb pujades després de publicar resultats, però ràpidament s'ha capgirat i ara és el títol de l'IBEX que més cedeix. Això, malgrat uns comptes que han agradat als analistes i que han superat previsions del consens.

  • 20,20€
  • 0,40%

"Els resultats han superat previsions de consens en les principals magnituds i han superat amb més amplitud les nostres", escriu Iván San Félix, analista de Renta 4.

Aquest expert subratlla que la contractació s'ha situat novament a màxims històrics, així com la seva favorable posició de liquiditat. Destaca també el fet que la directiva hagi reiterat les guies per al 2023 després d'haver-les revisat a l'alça el juliol.

Indra ha comunicat aquest dimarts que el seu resultat net va pujar fins als 146 milions d'euros entre el gener i el setembre, per sobre dels 116 milions de la mateixa etapa el 2022, xifra que suposa un creixement del 26%. Els ingressos durant els nou primers mesos del 2023 van créixer un 12% (3.016 milions) en comparació amb el mateix període de l'exercici anterior. La companyia destaca la important acceleració dels ingressos de Defensa al tercer trimestre, que van augmentar un 39% respecte al tercer trimestre del 2022.

"Tant els resultats positius com el manteniment de les guies per a l'any 2023 confirmen la solidesa dels fonamentals de la companyia", afirma Juan Tuesta, expert de Bankinter.

Indra estima uns ingressos en moneda local el 2023 més grans de 4.150 milions. Un EBIT reportat més gran de 325 milions. I un flux de caixa lliure reportat superior a 210 milions.

Tuesta posa èmfasi també que aquests comptes estan recolzats per l'increment de la despesa en defensa dels països de la Unió Europea (UE) de cara als propers anys.

Bankinter reitera el consell de comprar sobre Indra, amb un preu objectiu de 15,4 euros. Renta 4 té una recomanació de sobreponderar, amb un preu objectiu també de 15,4 euros.

Noticias relacionadas

contador