ep eucourt annuls hsbc fine
Rolf Vennenbernd/dpa - Archivo

HSBC, el primer banc europeu per actius, va registrar un benefici net atribuït de 1.977 milions de dòlars (1.681 milions d'euros) durant els sis primers mesos de 2020, la qual cosa representa una caiguda del 76,8% en comparació amb el resultat de l'entitat durant el mateix període de l'any anterior, a conseqüència de l'impacte de la pandèmia de Covid-19, que ha fet que que la firma financera elevi en un 501% la partida destinada a cobrir el risc de crèdit.

  • 6,45£
  • 1,34%

En el compte de resultats fins a juny, publicat avui a la seva pàgina web, HSBC atribueix aquesta caiguda a l'impacte "de la pandèmia de COVID-19, la caiguda de les taxes d'interès, un augment del risc geopolític i un augment dels nivells de volatilitat del mercat".

Els ingressos reportats pel banc van caure un 9% a 26,7 milions durant el mateix període, lleugerament per sobre del que els analistes projectaven.

"Les tensions entre la Xina i els Estats Units creen, de manera inevitable, situacions que són un repte per a una organització amb la presència d'HSBC", assenyala en un comunicat el director executiu del grup, Noel Quinn.

Durant el primer semestre de l'any aquesta entitat, que és britànica però té el negoci concentrat principalment a l'Àsia, va destinar 6.858 milions de dòlars (5.830 milions d'euros) a cobrir potencials pèrdues de crèdit i altres impagaments, una xifra que suposa multiplicar per sis l'import de 1.140 milions de dòlars (969 milions d'euros) dedicat a aquesta partida en el mateix interval de 2019, incloent-hi 3.026 milions de dòlars (2.573 milions d'euros) el primer trimestre.

La xifra de negoci d'HSBC entre gener i juny va ser de 26.745 milions de dòlars (22.738 milions d'euros), un 8,9% per sota dels ingressos de l'entitat un any abans, incloent-hi una reculada del 4,8% dels ingressos per interessos nets, fins a 14.509 milions de dòlars (12.336 milions d'euros) i del 3,2% dels ingressos per comissions, fins a 5.926 milions de dòlars (5.038 milions d'euros).

Al tancament del primer semestre, la ràtio de capital de la màxima qualitat CET1 d'HSBC era del 15%, enfront del 14,6% del passat 31 de març i el 14,3% d'un any abans.

D'altra banda, el conseller delegat d'HSBC ha assenyalat que, després d'haver frenat al març el procés de transformació i l'ajust de plantilla que afectarà uns 35.000 empleats, l'entitat els ha reprès des del mes de juny passat.

"Ara que molts governs s'han acostumat a gestionar la pandèmia, tenim la intenció d'accelerar la implementació dels plans que vam anunciar al febrer (...) i també veurem quines accions addicionals hem d'emprendre en vista del nou entorn econòmic, per fer d'HSBC un negoci més fort i més sostenible", va anunciar.

Noticias relacionadas

contador