cb goldman mercado

Goldman Sachs ha presentat un benefici de 1.330 milions de dòlars al quart trimestre, xifra equivalent a un benefici per acció (BPA) de 3,32 dòlars. El consens anticipava un BPA de 5,97 dòlars. Les seves accions cauen més del 2% a Wall Street.

  • 427,57$
  • 1,79%

Per part seva, els ingressos del quart trimestre van ser de 10.600 milions de dòlars, xifra que també s'ha situat per sota dels 10.920 milions anticipats i que suposa una caiguda del 16% respecte al mateix període del 2021.

Unes xifres que reflecteixen clarament una desacceleració del negoci, ja que el benefici del conjunt del 2022 va ser d'11.260 milions de dòlars. Com a mostra, la ràtio de rendibilitat ROE, que el conjunt de l'any va ser del 10,2%, va caure fins al 4,4% al quart trimestre.

D'una manera similar, la ràtio de rendiment ROTE va caure fins al 4,8%, mentre que en el global del 2022 va ser de l'11%.

"La disminució dels ingressos en comparació amb el quart trimestre del 2021 va reflectir principalment ingressos nets significativament més baixos en Gestió d'actius i Patrimoni i menors ingressos nets a Banca i Mercats Globals", ha explicat l'entitat.

La provisió per a pèrdues creditícies va ser de 972 milions de dòlars al quart trimestre, en comparació amb 344 milions al quart trimestre del 2021 i 515 milions al tercer trimestre del 2022. Això va reflectir "provisions relacionades amb les targetes de crèdit i carteres de préstecs" , ha afegit Goldman.

CONTEXT DESAFIANT

"En un context econòmic desafiant, vam obtenir retorns de dos dígits per als nostres accionistes el 2022", ha assenyalat el conseller delegat i president de l'entitat, David Solomon.

"El nostre clar enfocament a curt termini és obtenir beneficis de la nostra realineació estratègica, que enfortirà els nostres negocis principals, escalarà les nostres plataformes de creixement i millorarà l'eficiència. La base de tots els nostres esforços estratègics és la nostra franquícia de clients, que és insuperable", ha afegit Salomon.

El banc acomiadarà 3.200 treballadors i té previst abandonar el seu intent d'impulsar una divisió de banca al detall als Estats Units, ja que no ha aconseguit els resultats esperats.

Noticias relacionadas

contador