ep archivo - parque eolico de elecnor
ELECNOR - Archivo

Elecnor ha aconseguit un benefici net de 70,9 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un 16,5% superior a l'assolit durant el mateix període de l'exercici anterior.

  • 21,00€
  • -0,94%

Fins al setembre, les vendes consolidades d'Elecnor se situen als 2.518,4 milions d'euros, un increment del 20,7% respecte als nou primers mesos del 2021. Tant el mercat nacional (que suposa un 42,2% del total) com l'internacional (que suposa un 57,8% del total) experimenten un avenç notable, del 7,2% i 32,8%, respectivament.

La companyia explica que aquesta positiva evolució en les magnituds del grup ha estat possible gràcies a l'execució de grans projectes del negoci d'Elecnor a Austràlia, Brasil i Xile, especialment, així com a l'increment en el volum de les activitats relacionades amb serveis que el grup desenvolupa als EUA i als països europeus, fonamentalment Espanya i Itàlia. Per part seva, Enerfí incrementa la seva xifra de vendes en un 48% gràcies als preus de l'energia a Espanya, així com a la reapreciació del real brasiler i el dòlar canadenc, monedes en què operen els seus parcs de Brasil i Canadà.

La cartera de producció executable en els propers 12 mesos puja fins als 2.397,3 milions d'euros (2.291 milions d'euros al tancament del 2021). D'aquesta xifra de cartera, un 72% correspon al mercat internacional per un import de 1.722,9 milions d'euros i un 28% correspon al mercat nacional per un import de 674,4 milions d'euros.

Amb vista als resultats de tot l'exercici 2022, Elecnor detalla que, recolzat en la seva sòlida cartera de contractes i en la diversificació geogràfica i d'activitats de la companyia, preveu superar les magnituds de vendes i resultats assolides a l'exercici anterior.

contador