cbwalt disney

Disney ha informat aquest dimecres d'un benefici net de 597 milions al segon trimestre fiscal, xifra que suposa una caiguda de més del 46% respecte als guanys del mateix període de l'any anterior. Això es tradueix en un benefici per acció de 1,08 dòlars, 0,11 dòlars per sota del previst. La companyia ha destacat el creixement de subscriptors encara que ha advertit de dificultats als seus parcs temàtics d'Àsia.

  • 113,56$
  • 1,40%

Tot això malgrat que els ingressos totals de l'empresa han avançat fins als 19.249 milions de dòlars des dels 15.613 milions. Això sí, no ha superat les expectatives del consens, que anticipaven una facturació de 800 milions superior.

Per segments, un dels més afectats durant la pandèmia ha estat el de parcs, experiències i productes de Disney. Durant el segon trimestre fiscal, la companyia ha doblat els ingressos fins als 6.700 milions de dòlars. Des de la direcció apunten que el creixement ha estat impulsat per una assistència més gran, reserves d'hotel i viatges en creuers, així com als preus més alts.

Pel que fa a Disney Media and Entertainment Distribution, els ingressos han avançat un 9% fins als 13.620 milions de dòlars. La companyia apunta que ha pogut reprendre les produccions audiovisuals encara que amb interrupcions locals que també han impedit les estrenes a cinemes, a causa dels límits de capacitat i obertura.

Un dels segments on els inversors han posat tots els ulls, especialment després dels números de Netflix, és en les subscripcions a Disney+, que han avançat fins als 137,7 milions, xifra que suposa un increment del 33% i supera els 135 milions esperats pel consens. En canvi, el servei ESPN+ ha avançat un 10% fins als 45,6 milions d'usuaris.

“Els nostres sòlids resultats durant el segon trimestre, incloent-hi un rendiment fantàstic als nostres parcs nacionals i el creixement continu dels nostres serveis de transmissió, amb 7,9 milions de subscriptors de Disney+ agregats al trimestre i subscripcions totals a totes les nostres ofertes de DTC que superen els 205 milions, una vegada més van demostrar que són en una lliga pròpia”, ha afirmat Bob Chapek, director executiu de The Walt Disney Company.

La companyia espera que els ingressos nets siguin més forts de cara a la segona meitat del seu any fiscal, encara que anticipa que potser no és tan gran com s'havia calculat amb anterioritat.

contador