coinbasecb1

Coinbase va donar aquest dimarts, amb la presentació dels seus resultats del quart trimestre, una de freda i una de calenta al mercat. Tot i que la criptoborsa ha batut les previsions dels experts sobre el benefici i els ingressos, la veritat és que els ingressos per transaccions han caigut un 12% respecte a les xifres dels tres mesos anteriors.

  • 210,09$
  • 3,02%

En concret, Coinbase va aconseguir entre l'octubre i el desembre de l'any passat uns ingressos de 629 milions de dòlars, per sobre de les estimacions del consens, que auguraven 590 milions. Així mateix, la pèrdua ajustada de 2,46 dòlars per acció també ha batut les previsions, que apuntaven a una pèrdua de 2,52 dòlars per títol, segons FactSet.

Els ingressos han caigut gairebé un 75% respecte a l'any anterior, i és que el 'criptohivern' va continuar llastrant el preu de les criptomonedes. L'empresa també ha registrat una pèrdua neta (no ajustada) de 557 milions de dòlars, un any després d'haver generat uns ingressos nets de 840 milions de dòlars durant el pic d'adopció de les criptomonedes.

Però aquest no és l'únic problema al qual s'enfronta Coinbase. També la base d'usuaris li està donant mals de cap, i és que no deixa de reduir-se. L'empresa ha explicat que tenia 8,3 milions d'usuaris mensuals (MTU) durant el quart trimestre, per sota dels 8,5 milions del període anterior i de les estimacions dels analistes, que n'esperaven una base de 8,22 milions.

El volum d'operacions també ha caigut un 9% respecte al trimestre anterior, fins als 145.000 milions de dòlars, mentre que els ingressos per transaccions han caigut fins als 322 milions de dòlars, un 12% menys que al tercer trimestre i també per sota de l'augurat pel consens, que apuntava als 327 milions.

Així mateix, Coinbase ha explicat que els ingressos per subscripcions i serveis han crescut un 34% intertrimestral fins als 283 milions de dòlars al quart trimestre. Les subscripcions i els serveis van representar gairebé el 50% dels ingressos totals al quart trimestre, sobretot gràcies als ingressos per interessos, que van pujar fins als 162,2 milions de dòlars.

Durant la presentació de resultats, la criptoborsa ha dit que encara que els mercats d'actius digitals han millorat des del començament d'any (el bitcoin, la criptodivisa més popular, acumula una pujada del 48% i Coinbase ha aconseguit 120 milions de dòlars en ingressos per transaccions només al gener del 2023), no es poden extrapolar aquests resultats per a la resta del 2023, i és que l'any passat va quedar palès que el mercat pot canviar ràpidament.

L'empresa també ha afirmat que espera una regulació més gran de les criptomonedes, tant als EUA com a l'estranger, i que espera poder beneficiar-se'n. Com a prova del progrés, ha apuntat la finalització del marc MiCA de la Unió Europea, així com altres països com el Brasil, el Regne Unit i l'Índia, que han redactat una legislació específica i clara per regular les criptomonedes.

Ha criticat, això sí, els EUA pel seu "enfocament desarticulat" per regular el món de les 'criptos', encara que ha dit que segueix treballant amb les institucions per aconseguir una política més coherent i clara. "La política és la meva principal prioritat aquest any", ha apuntat el CEO de Coinbase, Brian Armstrong, durant una trucada amb analistes, i ha afegit que "hi ha molta emoció sobre el potencial d'aquesta tecnologia i hi ha molt de desig que la gent construeixi això aquí als Estats Units".

Cal destacar que les accions reguladores dutes a terme pel govern dels Estats Units durant les darreres setmanes -incloent-hi el tancament per part de la Comissió de Borsa i Valors (SEC) del servei d'apostes de Kraken, així com el pla de la SEC per demandar Paxos per suposadament vendre BUSD com un valor no registrat- han generat incertesa per a Coinbase, que té el seu propi negoci d'apostes al detall, així com una stablecoin, USDC, de la qual és cofundador juntament amb Circle.

contador