ep archivo   sede de codere ubicada en la capital en madrid espana a 10 de septiembre de 2020 codere
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Codere va registrar unes pèrdues de 91,5 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, un 5,8% inferiors a les del mateix període del 2020, a causa principalment dels tancaments relacionats amb la Covid-19, l'augment de les despeses en passius financers i, en menor mesura, a la devaluació de les seves monedes operatives enfront del dòlar. Les seves accions pugen aquest dijous al voltant d'un 1,5%.

  • 0,09€
  • 0,00%

Segons ha explicat la companyia, el seu negoci continua afectat per l'impacte de la pandèmia, que segueix sent sever en molts dels països on opera, amb tancaments actualment totals de les seves operacions a Itàlia, Argentina i Uruguai, i restriccions operatives a la resta dels seus mercats.

Com a conseqüència, el grup va obtenir durant el trimestre uns ingressos operatius de 127,2 milions d'euros, un 54,3% per sota de l'any anterior.

L'operació a Itàlia va romandre clausurada durant aquest període, cosa que es reflecteix en una caiguda de 60,2 milions d'euros en els ingressos; mentre que els tancaments a Mèxic i Panamà han suposat baixades del 63,5% fins als 22.100.000, i del 60,1% fins als 5,8 milions, respectivament. A causa també a les restriccions, Argentina va caure un 41,4%, fins als 38 milions, i Espanya, un 34,3%, fins als 26,6 milions.

Entre gener i març, la companyia va aconseguir un resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat de 3,5 milions d'euros, un 92,7% per sota que durant el mateix trimestre el 2020.

El marge d'EBITDA va decréixer fins a un 2,7% durant aquest temps, 14,4 punts percentuals menys en comparació interanual, a causa que la manca d'ingressos no ha pogut ser compensada totalment pel descens de les despeses operatives, tot i les significants mesures per a l'eficiència i l'estalvi de costos implementades durant la pandèmia, que han suposat una reducció interanual del 46,4%, fins als 123.700.000 durant aquest primer trimestre.

En termes de capacitat, al tancament del trimestre el nombre de màquines operatives del grup era de 30.201. Durant aquest període s'han mantingut obertes 114 sales de joc, 975 salons recreatius, 182 punts d'apostes esportives i 5.864 bars. La companyia espera reprendre plenament l'operació entre juny i juliol d'aquest any, encara que en el cas d'Argentina la reobertura podria demorar-se més. Les operacions que han pogut reprendre la seva activitat han mostrat una encoratjadora recuperació dels ingressos durant el període durant el qual no han estat afectades pels tancaments, particularment Espanya, Panamà, o l'Argentina i Uruguai.

També el negoci en línia reflecteix un "sòlid" creixement, amb una crescuda interanual del 23,6%, fins als 19,8 milions durant els tres primers mesos de l'any.

El passat 22 d'abril la companyia va arribar a un acord amb els seus creditors, anomenat 'lock-up agreement', ractificat posteriorment per la seva junta d'accionistes i amb el suport ja d'un percentatge suficient de bonistes, pel qual injectaran fins a 225 milions al grup i capitalitzaran fins a 367 milions de l'actual deute. Aquests nous recursos cobririen, segons les estimacions actuals de la companyia, les seves necessitats de liquiditat fins a la reobertura total del negoci.

Noticias relacionadas

contador