ep recurso de clinica baviera
CLÍNICA BAVIERA - Archivo

Clínica Baviera va obtenir un benefici net de 12,9 milions d'euros durant l'últim exercici, la qual cosa suposa un creixement del 8,3% respecte a l'any 2018, després d'obrir quatre noves clíniques durant els últims dotze mesos, dues d'elles a Espanya i dues més a Itàlia.

Segons va informar l'empresa espanyola d'oftalmologia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la facturació total va ascendir a 124,3 milions d'euros durant aquest període, després de registrar un creixement del 13,8% durant l'últim any.

Per països, els ingressos procedents d'Espanya van augmentar un 6,8%, fins a 82,5 milions d'euros, mentre que els d'Alemanya van créixer un 19,3%, fins a 30,7 milions d'euros, i els d'Itàlia un 77,5%, fins a 11,1 milions d'euros.

Aquest impuls a la xifra de vendes respon a l'alça del 10% registrada al nombre d'intervencions quirúrgiques, amb un total de 317.000 consultes, amb el resultat que més de 40.000 persones van eliminar la seva dependència de les ulleres o lents de contacte amb cirurgia.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) va ser de 31,5 milions d'euros, un 6,8% superior al dels dotze mesos precedents, al mateix temps que el deute va augmentar un 68,7%, fins als 5,7 milions d'euros, encara que amb un palanquejament de només 0,18 vegades l'Ebitda.

Després de l'obertura de quatre centres al 2019, Clínica Baviera suma 86 establiments, 58 d'ells a Espanya; 22 a Alemanya; i 6 a Itàlia. En conjunt, dóna feina a 1.150 professionals, dels quals 200 són doctors especialitzats en oftalmologia.

La companyia, que va distribuir un dividend de 9,6 milions d'euros l'any passat, un 12,7% superior, defensa que les actuals tecnologies aplicades al negoci permetran millorar els procediments i el resultats d'una forma "sorprenent", a través, per exemple, de la telemedicina i la intel·ligència artificial.

"Estem molt orgullosos dels resultats que hem obtingut, però no ens volem recrear en els èxits passats, ja que l'horitzó presenta múltiples desafiaments i oportunitats que hem d'aprofitar", assenyala el conseller delegat del grup, Eduardo Baviera.

contador